"çankaya Çarşı Avm'ye Karşı"

Haftalık basın toplantısını Maltepe AVM olarak bilinen alışveriş merkezinde düzenleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık,...

Haftalık basın toplantısını Maltepe AVM olarak bilinen alışveriş merkezinde düzenleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bundan böyle binanın ‘Çankaya Çarşı’ olarak hizmet vereceğini söyledi.

Haziran ayı başından beri Türkiye’de yaşanan Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla ve Anadolu değerlerini korumak adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ‘durma’ eylemiyle başlayan basın toplantısında Tanık, Çankaya Çarşı Dayanışma ve Kültür Merkezi olarak faaliyet gösterecek alanı basın mensuplarına tanıttı. Başkan Tanık, ‘Çarşı’ adının hem Anadolu insanının alışveriş mekanı olarak adlandırdığı çarşı anlamında hem de son günlerde yaşanan olaylara atfen Beşiktaş’ın ‘Çarşı’ grubundan da esinlendiklerini dile getirdi. Alanın 2008 yılından bu yana aktif olduğunu ancak Ankaralının ulaşım düzeni ve konum itibariyle ayağının pek alışık olmadığı bu alanı dayanışma kültürüne yönelik olarak Ankaralılara kazandıracaklarını ifade eden Tanık, “Dayanışmayı yeniden şehir merkezine taşımayı amaçlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Tanık, hiçbir ticari amacın olmadığı, paranın dönmediği Çankaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (ÇAYED) de Çankaya Çarşı’da faaliyet göstereceğini belirterek, Onurlu Tokluk ve Düzenli Beslenme İçin Kır Kent Kardeşliği Projesi kapsamında üretilen ürünlerin de aracısız olarak Ankaralılara ulaşacağını söyledi. Bunun kırsal alanda yapılan üretimin devamlılığını sağlayacağını belirten Tanık, üretici birliklerinin de ürünlerini burada pazarlama imkanlarının olacağını belirtti. Çankaya Çarşı’da Çankaya Belediyesi Kent ve Tarım ürünleri ile TARİŞ, TİRE, FOÇA, AOÇ, Tarım Satış birlikleri ve üretim yapan üniversitelerin de bu alanda satış yapacakları mekanlara sahip olacaklarının altına çizen Başkan Tanık, çarşının aynı zamanda kültür oluşumlarıyla donatılacağını ifade etti.

ÇANKAYA’NIN SOSYAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ BİRARAYA GELİYOR

Hoy-Tur, Bin Çocuk Korosu, Sosyal Projeler Merkezi, Anka Spor Kulübü, Çankaya Belediyesi Eşli Danslar Topluluğu (ÇABED) ve kooperatif ve meslek oluşumlarının Çankaya Çarşı’da yer alacağını belirten Tanık, yüzde 43’lük kısımdaki ticari alanın bu hareketlilikten fayda sağlayacağını vurguladı. Tanık ayrıca Çankaya Belediyesi’nin Maltepe Yerleşkesi ve burada bulunan gündüz bakımevi ile etüt merkezinin de büyütülerek kadınlara çocuklarını emanet edebilecekleri daha geniş imkan sunmayı ve Çankaya Çarşı alanı ile birlikte bir bütün şeklinde ele alarak büyük bir kompleks haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bunun dışında merkeze komşu park ve yollar ile pazar kurulan sokaklarda da yenileme ve düzenleme çalışmaları yapılacağını ifade eden Başkan Tanık, kente ve merkezine can suyu vermeye, merkezin hayatiyetini sürdürmesine katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Tanık, kaymakamlığın İlçe Tarım ve Tüketici Heyeti’nin Çankaya Çarşı’da yer alması yönünde talepte bulunduğunu, bu talebe sıcak baktıklarını, görüşmeler neticesinde Ankaralılara kolay erişim sağlayacak bu talebin gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Çankaya Çarşı’nın 18 bin 296 metrekarelik ticari alana sahip kompleksin 10 bin 386 metrekaresinin Çankaya Belediyesi’ne ait olduğunu belirten Tanık, çarşının 850 araçlık kapalı, 50 araçlık açık otoparkı ve 4 salondan oluşan sinema alanı bulunduğunu söyledi. Tanık, daha sonra basın mensuplarına Çankaya Çarşı’yı gezdirerek bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz