Çankaya Kara Kışa Hazır

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “50 yeni araç, 500 personel, 7 ayrı yerde tuz çadırı,...

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “50 yeni araç, 500 personel, 7 ayrı yerde tuz çadırı, kara anında müdahale noktaları ve 500 noktada tuz varili, teknolojik olanakları kullanan takip ve izleme sistemleri, yeni teknoloji özel karla mücadele araçları ile karla mücadeleye hazırız. Belediye olarak kardan korkmuyoruz” dedi.

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve semt sakinlerinin katıldığı toplantıda Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyenin ‘Karla Mücadele Eylem Planı’nı açıkladı. Başkan Tanık, Dikmen’de yeni karla mücadele araçlarının ve dev karla mücadele, tuz depolama çadırlarının da tanıtıldığı basın toplantısında, 3 bin ton torba tuz ile 2 bin ton açık ham göl tuzu alımı yapıldığını, kaldırımlarda kullanılmak üzere 50 ton solüsyon alımı çalışmaları yapıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Tanık, 10 ünümog, 5 grayder, 5 ön kar bıçaklı bekoloder, 2 loder, 2 ekskavatör, 2 forklift, 10 kamyon, 10 kamyonet, 10 kaldırım küreme aracı, 20 kaldırım tuz serim aracı, 500 tuz varilinin yanı sıra; 300 işçi, 100 lojistik destek çalışanı ve 100 alan dışı çalışan olmak üzere toplam 500 personelle karla mücadele edeceklerini belirtti.

“5 NOKTADA TUZ ÇADIRLARI”

Çankaya’yı, yerleşim yerleri arasındaki yüksek kot farkları, kuzey yamacında yer alıp almadığı, buzlanma oranı, gecekondulaşmanın fazlalığı gibi kriterlere göre 11 bölgeye ayırdıklarını ifade eden Tanık, “Kar yağmadan önce araç toplama ve bekleme yerleri de tespit ettik. Bölgelerde ilk kez 5 ayrı noktada dev tuz çadırları ve mahallelerde tuz varilleri yer alacak” dedi. Toplam 7 noktada tuz stok alanları belirlendiğini vurgulayan Tanık, 500 noktada vatandaşın kullanması için tuz varillerinin yerleştirileceğini kaydetti.

2012 Ocak ayı itibarıyla Büyükşehir Belediyesi’nin 850 bin hektarlık alan için 23 bin ton tuz kullandığını, Çankaya Belediyesi’nin ise 40 bin hektar alan için 8 bin 500 ton tuz kullandığını dile getiren Tanık, “Belediyemizin hizmet alanı büyükşehirin yaklaşım yirmide biri olduğu halde, kullandığı tuz miktarı Büyükşehir’in yüzde 30,4’ü kadardır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“TAMİR EKİBİ DESTEĞİ”

Zamanında müdahalede bulunabilmek için Ankara Valiliği’nden ilçe sınırlarındaki MOBESE kameralarına ulaşım izni istendiğini belirten Başkan Tanık, Bilimsel yönetim, bilimsel denetim ilkeleri ile hazırlanmış anında müdahale esaslarına dayalı kapsamlı eylem planında yer alan diğer maddeleri şöyle sıraladı:

“Eğimi az olan bölgelerde bulunan kaldırım ve sokaklarda, özel giysi ve aparatlarla 50 ton solüsyon kullanılacak. Karla mücadele esnasında araçlarda oluşabilecek arızalara ilişkin gerekli tamir ekibi desteği sağlanacak. Araç takip sistemi ile kar araçlarının harita üzerinden görsel takibi yapılacak. Sosyal medya üzerinden kriz masasına gelen şikayetlerle ekipler yönlendirilecek. Okul bahçelerinde de kar ve buz temizliği yapılacak. Tuz çadırları ve mahallelere dağıtılan karla mücadele araçlarıyla yağışa anında yerinde müdahale edilecek. Tuz varilleri sokaklara yerleştirilerek vatandaşların ve apartman görevlilerinin ücretsiz tuz temin etmesi sağlanacak. Vatandaşların ve gönüllü kuruluşların katılımına yönelik malzeme ve tuz temin edilecek. Kaldırım ve dar sokaklar için özel araçlarla müdahaleler gerçekleştirilecek. Kriz anında yolda kalanlar için ücretsiz otobüs servisleri koyulacak. Tuz çadırlarında gereğinde salep ikramı yapılacak.”

Reklam
Reklam

“2013 BÜTÇESİ İPOTEKLİ Mİ?”

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Tanık, Büyükşehir Belediyesi’nde oy çokluğuyla kabul edilen 2013 bütçesinin, Çankaya Belediyesi’ne yönelik bir “ipotek” olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği sorusunu şöyle cevapladı:

“İpotek sözcüğü borçlanma söz konusuysa olabilir. Bizim için bu durum yok hükmündedir. Yeni yatırım kısıtlamasını aşmak üzere ne gerekiyorsa yapacağız. Çankaya Belediyesi’nin hizmet vermesini engellemeye Gökçek’in gücü yetmez.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: