Çankaya Köşkü'nde resmi karşılama

ANKARA(ANKA) – ABD Başkanı Barack Obama, Anıtkabir'i ziyaretinin ardından Çankaya Köşkü'ne geçti. Çankaya Köşkü'nde Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından törenle karşılandı.

Barack Obama için Çankaya Köşkü'nde düzenlenen resmi karşılama töreninde iki ülkenin ulusal marşları çalındı ve top atışları yapıldı. Bunun ardından Obama ve Gül, tören kıtasını denetledi. Obama da, tören kıtasına Türkçe olarak "Merhaba asker" dedi.
Çankaya Köşkü'ndeki karşılama töreni sırasında Obama, törene katılan Türk yetkilileri ile tanıştı ve selamladı.

Reklam
Reklam

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yanısına törende Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek bulundu. Karşılama töreninde ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu da yer aldı.

Karşılama töreninde bulunan üst düzey ABD yetkilileri arasında Beyaz Sarayı Genel Sekreteri Rahm Emanuel, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried ve Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de dikkat çekti.

Bunun ardından Obama ile Gül, töreni izleyen çok sayıda yerli ve yabancı medya mensuplarına poz verdi. Obama, görüntü alınırken medya mensuplarına selamladı.