Çankaya "en Güzel"ini Arıyor

Çankaya Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ödüllü "Bahçe-Çatı-Teras Düzenleme, Balkon-Pencere Bezeme" yarışması için başvurular 30 Nisan'da...

Çankaya Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ödüllü "Bahçe-Çatı-Teras Düzenleme, Balkon-Pencere Bezeme" yarışması için başvurular 30 Nisan'da başlayacak.

Çankaya Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak yapılan ve adeta geleneksel hale dönüşen "Bahçe - Çatı - Teras Düzenleme, Balkon - Pencere Bezeme" yarışması 2012 heyecanı başladı. Çankaya'da yaşayan vatandaşları bahçe, teras, balkon ve pencerelerde yapılabilecek bitkisel düzenlemelere özendirmek, çevre bilincini geliştirerek; yaşanılabilir çevre, örnek bahçe ve yeşil alanlar konusunda bilgi ve sevgiyi artırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya katılabilmek için Çankaya sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak yeterli.

Reklam
Reklam

Yarışmada, bitkilerin renk uyum ilişkileri, çeşit ve desen zenginliği, harcanan emek, mevsim koşullarına uygun bitki kompozisyonlarının oluşturulması, alan tasarımında bitkilerle birlikte kullanılacak dekoratif malzemenin uyum ve estetiği, bitkilerin bakım ve sulanması esnasında çevreye zarar vermeyecek önlemler alınmış olması gibi pek çok kriterde değerlendirmeler yapılacak. Konusunda uzman bir ekibin iki aşamalı olarak yapacağı değerlendirmeler sonucunda Çankaya'da kent kültürü, kente ve sokağına sahip çıkma bilinci ve yeşil sevgisinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Birlik Mahallesi Kahire Caddesi'nde bulunan Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne 30 Nisan-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan başvuruların ardından başlayacak yarışmada, ağaç ve çok çeşitli çiçeklerin yanı sıra sembolik bir maddi ödül verilmesi de öngörülüyor.

Yarışmada dereceye giren vatandaşlara 29 Haziran 2012 tarihinde düzenlenecek törenle ödülleri verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: