Çankaya Üniversitesi Rektörü Güvenç, ASÜ’de Konferans Verdi

 Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ)  "Gelecekte Var Olma Projesi Kümelenme" konulu bir konferans verdi.

Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Aksaray Üniversitesi’nde Başkanı Ahmet Koçaş, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Acar, burada yaptığı konuşmada, üniversite sanayi iş birliğinin kendileri için önemli bir kümelenme olgusu olduğunu söyledi. Bu olgunun oluşmasında bazı sıkıntıların yaşandığını aktaran Acar, şunları kaydetti: "Bunun üniversiteden kaynaklanan sebepleri olduğu gibi, sanayiden ve sanayiciden kaynaklanan sebepleri de var. Üniversite tarafından bakıldığında tanıtım eksikliği, hocalarımızdan bir ekip kurarak sanayicilerimizle birebir konuşabileceğimiz, sorunlarımızı tartışabileceğimiz ziyaretlerin eksikliği gibi sebepler olabilir. İş dünyasından kaynaklanan sebeplere baktığımızda, kurumsallaşmanın henüz yerleşmemesi, tüm işlerin şirketin tepesindeki yöneticiye bağlı olarak yürütülmesi görülebilir. Bunları hep beraber aşmamız lazım." Güvenç ise kümelenme kavramının basit bir kavram olmadığını, kalkınma modeli olarak kullanıldığını belirtti. Bu kavramın hedefinin insanların refah düzeyini yükseltmek olduğunu aktaran Güvenç, "Kümelenme, gelecekte de var olabilmek için bir araçtır. Küme kavramı anlam olarak karıştırılabiliyor. Küme, yığından farklıdır. Kümede de kalabalık var ama bu kalabalık kuru kalabalık değil. Konuşan, işbirliği yapan, geleceği birlikte hayal eden, geleceği birlikte kurmak isteyen aktörlerin oluşturduğu kalabalığa küme diyebiliriz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: