Çankaya yeşil alanda hedef büyüttü

Ankara'nın Çankaya Belediyesi, yıl sonuna dek her hafta bir park açılışı yaparak, ilçedeki yeşil alan...

Ankara'nın Çankaya Belediyesi, yıl sonuna dek her hafta bir park açılışı yaparak, ilçedeki yeşil alan miktarını artırmayı, semt sakinlerine yeni paylaşım alanları açmayı hedefliyor.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, park sayısının 350’yi aştığını, bunun yüzde 10’unun son 2,5 yılda yapıldığını anımsatarak, semtlerdeki park sayısını artırırken Ankaralılara yakışır yeni yeşil alanlar hazırlığı içinde olduklarını belirtti. Çansera Kent Bahçesi’nin yanı sıra Bademlidere Vadisi’nde de bir park tasarımları olduğunu ifade eden Tanık, semtlerde yeni yapılan parkların yanı sıra yıllar önce yapılmış, ancak artık ihtiyacı karşılamaz durumda olan parkların da yenilenerek hizmete sunulacağını söyledi.
Çankaya Belediyesi Cebeci’de yer alan ve 1988’de yapılan Konservatuar Parkı ile Dikmen’de bulunan 1996 yapımı Aşık Mahzuni Şerif Parkı, semtin ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlendi. Bu parkların yanı sıra önümüzdeki ay Öveçler, Karapınar ve 100. Yıl’da bulunan parklar birer hafta arayla açılacak. Yapımı devam eden diğer parklar ise yıl sonuna dek birer hafta arayla hizmete sunulacak.

Reklam
Reklam

ÇANKAYA’DA OYUN SOKAKLARININ SAYISI DA ARTIYOR
“Çocukları yeniden gökyüzüyle buluşturacağız” diyen Başkan Tanık, semtlerde başlattıkları oyun sokakları projesine bu yıl sonuna kadar 10 yeni sokağın daha katılacağı müjdesini verdi. Özellikle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların, yaşlıların, genel olarak her yaştan insanın sokağı daha fazla kullanır hale gelmesi, semt sakinlerinin sosyal etkileşim imkanlarının artırılması; yaşayan canlı sokaklar oluşturulması amacıyla hazırlanan Oyun Sokakları, esas olarak trafiğin yavaşlatılması ve çocuklar için oyun parklarının yapılması temeline dayanıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, şunları kaydetti: “Kent yaşamında her şeyi, trafiğe terk ettiğimiz, engelli, yaşlı, çocuk düşünmeden hareket ettiğimiz bir durum olmaktan çıkarıp; gittikçe daha hızlı hareket eden makinalardan arındırılmış, yavaşlatılmış trafiği olan, çocuklarımızın özgürce oynayabilecekleri sokaklarımızın sayısını artırmayı düşünüyoruz. Sokaklarımızı araçlara mı, insana mı bırakacağız sorusuna bizim cevabımız; insandır. Çocuklar, sokaklarda oynayabilmelidir. Birlik ve Dikmen mahallelerinde geçtiğimiz aylarda açtığımız üç oyun sokağına on yeni sokak daha ilave ederek evin içine, ekran karşısına mahkum olan çocukları yeniden gökyüzüyle buluşturacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz