Çankaya’da 2. Resim Çalıştayı Başladı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, kısa bir süre önce hizmete soktuğu Başkanlık Emek Hizmet Binası...

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, kısa bir süre önce hizmete soktuğu Başkanlık Emek Hizmet Binası avlusunda 2. Resim Çalıştayı’nın açılışını yaptı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, kısa bir süre önce hizmete soktuğu Başkanlık Emek Hizmet Binası avlusunda ilk olarak ressamları ağırlıyor. Tanık, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) ve Boyut Galeri ile işbirliği içinde bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Resim Çalıştayı’nın açılışında kendisi de resim yaptı. Yeni binalarının avlusunun, hayalini kurdukları gibi sanat ortamına kavuşmasından büyük bir mutluluk duyduklarını vurgulayan Başkan Tanık, “Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz çalıştayda, ‘seneye resim bayramı yapalım’ demiştik, ancak biber gazları buna engel oldu. Bizler Ankara’nın ve Türkiye’nin atmosferinin gözyaşartıcı değil, gönül doyurucu olması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Geçen yılki çalıştayda yapılan otuz resmin yeni binada hizmete açılacak galeri bölümü duvarlarında yer alacağını ifade eden Tanık, “Burada bir müze de oluşturacağız. Bu yılki çalıştayda ortaya çıkacak resimler de galeride yer alcak. Biz, gelişkin sanat yetenekleri olan sizlerle birlikte çalışmaya talibiz” dedi.

Kültürel zenginliğin barış, birarada yaşama kültürü ve benzeşmeyene saygıyla geliştiğini belirten Tanık, şunları kaydetti:

“Bizim, kent kültürünü yaratmakta önemli sorumluluklarımız var. Gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bilerek, isteyerek, kararlılıkla dimdik ayakta duran bir belediye olmaya devam edeceğiz.”

BRHD Başkanı Mehmet Ali Doğan ise Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde her yıl açtıkları serginin yanı sıra, çalıştayda da sanatseverlerle buluşmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak, “Bülent Tanık’ın katkıları sanat adına çok önemli sonuçlar veriyor. Kent merkezi sanat galerisi projesi bizler için büyük mutluluk” dedi.

Açılış, sanatçı Senem Diyici’nin verdiği küçük bir konserin ardından çalıştaya katılan ressamların yeni galeriyi dolaşmalarıyla sona erdi. 30 ressamın yer aldığı çalıştay, 7 Haziran 2013 tarihine kadar sürecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: