Çankaya'da Aşık Mahzuni Şerif Parkı açılıyor

Çankaya Belediyesi 2011 sonuna kadar her hafta bir park açacak. Başkan Tanık, 2011 sonuna dek...

Çankaya Belediyesi 2011 sonuna kadar her hafta bir park açacak. Başkan Tanık, 2011 sonuna dek her hafta bir park hedefini 2012’de yüz parka çıkardı. Çankaya’da bulunan tüm eski parkları semt sakinlerinin talepleri ve günün ihtiyaçları doğrultusunda yenileme, yeşil alan olarak ayrılmış tüm arsaları parka dönüştürme kararı alan Belediye, her geçen gün hedef büyütüyor.
Yapımı 1996 yılında tamamlanan ve ölümünün ardından düzenlenen törenle Aşık Mahzuni Şerif’in adı verilen park, semt sakinlerinin isteği doğrultusunda baştan sona yenilenerek bir de 200 kişilik amfitiyatro yapıldı. Dikmen İlker 1. Cadde’de yer alan 2646 m²’lik parkta 577 m²’si amfitiyatro ve yürüyüş yolları olmak üzere, kauçuk döşemeli 104 metrekare çocuk oyun alanı, 150 metrekarelik basketbol sahası, 1700 metrekarelik çim alanın yanısıra 115 metrekarelik fitness bölümü yapılarak yenilenen Aşık Mahzuni Şerif Parkı yurttaşların katılımıyla açılacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Aşık Mahzuni dostlarının katılacağı 13 Ekim’de saat 17.30’da yapılacak açılış töreninde oğlu Emrah Mahzuni ve Mustafa Özarslan da Mahzuni türkülerinden oluşan bir konser verecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz