Çankaya'da dikilen kuşburnular ilk meyvelerini verdi

Ankara'da Çankaya Belediyesi’nin yürüttüğü 'Kent ve Tarım Projesi' kapsamında Karahasanlı Kalkınma Kooperatifi bünyesinde başlatılan üretim...

Ankara'da Çankaya Belediyesi’nin yürüttüğü 'Kent ve Tarım Projesi' kapsamında Karahasanlı Kalkınma Kooperatifi bünyesinde başlatılan üretim çalışmaları, ilk meyvelerini verdi. Karahasanlı Köy Konağı’nda düzenlenen törenle, kuşburnu marmeladı üreten köylü kadınlara Karahasanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne sağladıkları destek için teşekkür belgeleri sunuldu. Kadınların ürettikleri kuşburnu marmelatları da satışa sunuldu.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Meclis Başkanvekili Haydar Han, belediye başkan yardımcıları ve Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Başkanı Nevzat Uğurel’in yanı sıra Karahasanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni oluşturan yedi mahallenin muhtarının da katıldığı ‘İlk Ürün Etkinliği' ilginç görüntülere sahne oldu. Satışa çıkarılan kavanozlar kısa sürede tükenirken, üretimi yapan kadınlar ilk mahsullerinin paralarını aldı.
Etkinlikte Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da iş önlüğünü giyerek kadınlara yardımcı oldu. Pişirilen marmeladın kavanozlara konulmasına yardım eden Tanık, üretime katılan kadınlardan ve uzmanlardan, süreç hakkında bilgi aldı.
Başkan Tanık, programda yaptığı konuşmada, Kent ve Tarım Projesi’nin, Çankaya ve Ankara için çok önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, atılan bu ilk adımın başarıya ulaşmasından büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.
“Çankaya’ya bağlanarak mahalle statüsü kazanan yedi köyü kapsayan bu proje, hem köylüler hem de kentliler için büyük önem taşıyor.” diyen Tanık, “Buradaki tarımsal üretimin devam etmesi için her türlü destek verilmelidir. Çünkü kentler büyürken etraflarındaki kırsal alanı olumsuz etkiliyorlar. Köylerde yaşayan genç nüfus iş bulabilmek için kente göçüyor, köyde sadece yaşlılar ve çocuklar kaldığı içinde tarımsal üretim yapılamıyor. Oysa Ankara’nın köyleri Ankara’yı besleyebilir güçte ve verimlilikte. Köylerdeki tarımsal üretimin ve devamını sağlayabilirsek hem köylüler para kazanabilir, hem kentin kontrolsüz güç yüzünden plansız büyümesi engellenmiş olur hem de Ankaralılar taze ve sağlıkla gıdayı daha ucuza tüketebilirler.” diye konuştu.
Belge töreninden sonra hazırlanan marmeladın ve diğer ürünlerin sunulduğu bir tadım şöleni de gerçekleştirildi. Tadımda, yine Karahasanlı’da üretilen pekmez, kavun ve iki çeşit elma da ikram edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz