Çankaya’da Dünya Engelliler Günü

Çankaya Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 2 gün sürecek program...

Çankaya Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 2 gün sürecek program hazırladı.

‘Yeni Toplumcu Belediyecilik’ kapsamında, engelli vatandaşlarla ile ilgili her konuda sosyal sorumluluklarını yerine getiren Çankaya Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle 2 gün sürecek etkinlik gerçekleştirecek.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 3-4 Aralık 2012 tarihlerinde yapılacak etkinlikler çevresinde, Dünya Engelliler Günü, müzik dinletisinden, tiyatro oyununa, belgesel gösteriminden halk danslarına kadar dolu dolu geçecek. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın da curasıyla ve birçok sanatçının katkıda bulunduğu, Ankara türküsü ‘Fidayda’dan oluşan, ‘Engelsiz Bir Dünya’ klibinin ilk gösteriminin gerçekleşeceği gecede, geçtiğimiz Haziran ayında ‘Engelsiz Çankaya Şenliği’nden derlenen sahnelerle belgesel gösterimi de yapılacak.

Reklam
Reklam

Programda ayrıca “Benim Gözümden Kent Projesi” tanıtımının yapılması ve “Benim Gözümden Ankara” fotoğraf sergisi açılışının yanı sıra Ç’engel Kafe gençlerinin “Fark Edilmeyen Kayıplar” adlı oyunu sahnelenecek. Etkinlikler kapsamında, Çankaya Belediyesi’nin zihinsel engelli gençlerin rehabilitasyonu, topluma kazandırılması ve sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla oluşturduğu Ç’engel Kafe’de çalışanlar, halk oyunları gösterilerini sunmalarının ardından Ç’engel Kafe ve Ç’engel Atölye Fotoğraf Sergisinin açılışını yapacaklar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: