Çankaya'da en güzel bahçe ve balkonlar ödüllendirilecek

Ankara'da Çankaya Belediyesi’nce geleneksel hale getirilen ödüllü 'Bahçe-Çatı-Teras Düzenleme, Balkon- Pencere Bezeme' yarışması için başvurular...

Ankara'da Çankaya Belediyesi’nce geleneksel hale getirilen ödüllü 'Bahçe-Çatı-Teras Düzenleme, Balkon- Pencere Bezeme' yarışması için başvurular 30 Nisan'da başlıyor.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yaptığı açıklamada, yeni parklar ve rekreasyon alanı çalışmalarıyla Çankaya’nın her geçen gün yeşile daha da doyacağını ifade etti.

Bademlidere ve Çansera Kent Bahçesi rekreasyon alanları için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Tanık, "Çankaya’da bir yandan hemşehrilerimize yeni parklar, oyun sokakları kazandırırken geçmiş dönemlerde yapılan parkları da semt sakinlerinin ihtiyaçları doğrultusunda yenilemeyi sürdürüyoruz. Daha yeşil bir Çankaya için başlattığımız çalışmalarda üç yıllık çalışma süremizde şimdiden 75 yılda yapılan yeşil alan çalışmalarının üzerine yüzde 20'lik bir artış kaydettik. Bunu vatandaşlarımızdan aldığımız güç ve onların yeşile olan tutkuları sayesinde başardık. Yarışmamıza ilginin önceki yıllara oranla daha yüksek olacağı inancıyla tüm Çankayalı dostlarımızı 'Bahçe - Çatı - Teras Düzenleme, Balkon - Pencere Bezeme' yarışmasına katılmaya davet ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Aralarında Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Oruçkaptan, Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Bilal Baydar ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şemseddin Durmuş’un da yer alacağı jüri 25 Mayıs’ta son bulacak başvurunun ardından yarışmalarda kategorilerinde dereceye girenler ödüllendirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar yarışma şartnamesini belediyenin internet sitesinde yer alan duyuru ve etkinlikler bölümünden edinebilecek. Dereceye giren yarışmacılara para ödülünün yanı sıra çeşitli bitkilerin de içinde yer aldığı çiçek tohumları hediye edilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: