Çankaya'da Evlere Servis Yapan Muhtar

ANKARA (İHA) – Çankaya Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Ali Karakul, ikametgah, nüfus cüzdanı örneği gibi...

ANKARA (İHA) – Çankaya Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Ali Karakul, ikametgah, nüfus cüzdanı örneği gibi belgelere ihtiyacı olan yaşlı vatandaşların evine motoruyla servis yapıyor.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Ali Karakul muhtarlığa gelmekte zorlanacağını düşündüğü 65 yaş üstü mahalle sakinine ihtiyacı olan belgeleri kendisi götürüyor. Motoruyla evlere 'ikametgah', 'nüfus cüzdanı örneği' gibi belgeleri götüren Karakul, yaşlıları yormadığı için büyük bir huzur duyduğunu ifade ediyor. 27 yıldır muhtarlık yapan Karakul, ilköğretim öğrencilerinden hiçbir belge için ücret talep etmediği gibi, Türkiye Cumhuriyeti numarasını bilen vatandaşlara da yüzde elli indirim yapıyor. Aynı zamanda şiir de yazan muhtar Karakul, anneler-babalar gününde ya da bayramlarda, mahalle sakinlerinin cep telefonlarına günün anlamına ilişkin şiirler yolluyor. Aldığı hizmetten, özel günlerde hatırlanmaktan mutluluk duyan mahalleli de yıllardır aynı muhtara oy vererek teşekkürlerini sunuyor.

Reklam
Reklam

"BAŞKAN TANIK EN BÜYÜK ŞANSIMIZ"

Karakul, muhtarlık yaptığı bölge halkının daha çok başka şehirlerden göç etmiş, sosyo ekonomik koşullar açısından güçlük yaşayan ailelerden oluştuğunu belirterek, semt sakinlerine destek olabilmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın kendileri için büyük bir şans olduğunu belirten muhtar, Başkan Tanık'ın kentsel yenileme projesiyle bölge halkının yararlandığı hizmetin artacağını söyledi. Muhtar Karakul, projenin sona ermesinin ardından bölgede yolların açılacağını ve iyileşeceğini, semtlerine kreş, oyun parkı gibi yapıların kazanılacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: