Çankaya'da Köylülere Acil Yardım Eğitimi Veriliyor

Ankara'nın Çankaya Belediyesi, "Doğa Sporları" projesi kapsamında köylülere acil yardım eğitimi veriyor. İlçeye yeni bağlanan...

Ankara'nın Çankaya Belediyesi, "Doğa Sporları" projesi kapsamında köylülere acil yardım eğitimi veriyor. İlçeye yeni bağlanan yedi tane dahil olmak üzere 12 köyde “Kır-Kent Kardeşliği” projesini hayata geçiren belediye, doğa sporları eğitimini tamamladı.

Doğa turizmi altyapısını geliştirerek Ankara’nın ulusal ve uluslararası turizmini geliştirmeyi amaçlayan Çankaya Belediyesi, bölge halkına rehberliğin yanısıra acil yardım eğitimi de verdi. Karahasanlı, Akarlar, Evciler, Kömürcü, Tohumlar, Çavuşlu, Yayla, Yakupabdal ve Karataş kırsal mahallelerinde yamaç paraşütü alanı, kızak, bisiklet, arazi araçları ve yürüyüş parkurları düzenlemeleri yaparak doğa turizmini çeşitlendiren belediye, bu etkinliklere bölge halkını da dahil ediyor.

Reklam
Reklam

KÖYLÜLER ACİL MÜDAHALE YAPACAK

Doğa sporları için bölgeye gelenlere rehberlik yapabilmeleri için halka önce rehberlik öğreten belediye, son olarak acil yardım eğitimi verdi. Yamaç paraşütü, kızak, bisiklet, arazi aracı kullanımı gibi birçok spor dalında eğitilen köylüler, herhangi bir kaza anında da sporculara acil müdahalede bulunabilecek. Bölgenin tanıtımı için yerel rehber olmak isteyenlere acil yardım, iletişim, yerel rehberlik teknikleri, misafir kabulü ve turizm konularında teorik ve uygulamalı olmak üzere toplam 88 saat eğitim verildi. Eğitim alan istekliler arasından yerel rehberler seçildi.

Öte yandan Çankaya Belediyesi, bölgedeki kadınların üretime katılabilmesi için de çeşitli eğitimler düzenledi. 107 çiftçi kadına “Gıda Üretiminde Hijyen, Sanitasyon” ile “Süt ve Süt Ürünlerinin Üretimi ve Hijyeni” konularında bilgi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: