Çankaya'da Periyodik İlaçlama

Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren İlaçlama Birimi, halk sağlığını ve konforunu...

Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren İlaçlama Birimi, halk sağlığını ve konforunu olumsuz etkileyen durumları ortadan kaldırmak için yıl boyunca gece gündüz hizmet verdi.

Geride bıraktığımız yıl içerisinde, günlük 9 ekip kurarak 4’ü gündüz, 2’si akşam, 3’ü gece olmak üzere vardiya şeklinde çalışan ekipler, 40 bin hektara sahip Çankaya ilçesinde mütemadiyen ilaçlama yaptı. Birim yetkilileri, halk sağlığı alanında ruhsatlı ilaçlarla ve eğitimli personelle hizmet verdiklerini belirtti. Çankaya’ya Bala’dan bağlanarak mahalle statüsüne geçen 7 köyde de periyodik olarak ilaçlama yaptıkları açıklamalarında bulundular. Haşere ve sivrisineklerin yoğun görüldüğü köylerin ilaçlama programlarında, ahırlar ve su kenarlarına daha fazla ağırlık verildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

İlaçlama Birimi yetkilileri, 2012 yılında, vatandaştan gelen 1200 şikayet ve talebe aynı gün cevap verdiklerini bildirdi. Çankaya halkının, ilçe sınırlarındaki 350 civarındaki park ve yeşil alanda, sağlık ve huzur içinde yaşaması için 996.601 m²’lik alanda ilaçlama yaptıklarını ifade eden yetkililer, ilçe genelinde periyodik ilaçlamalar sonucunda toplam 200 bin hektarlık alanda ilaçlama ile hijyen sağlandığını kaydetti. Yetkililer ayrıca, 2012 yılı süresince kapalı ve açık alanlarda ilaçlama ve yıkama yapıldığını ve 2013 yılında da vatandaşın hijyenik koşullarda yaşamaları için tam kapasite hizmet vereceklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: