Çankaya'da Pir Sultan Dayanışması

Pir Sultan Abdal Derneği’nin düzenlediği dayanışma gecesi Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda gerçekleştirildi.Dayanışma gecesine...

Pir Sultan Abdal Derneği’nin düzenlediği dayanışma gecesi Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dayanışma gecesine çok sayıda dernek üyesinin yanı sıra CHP milletvekilleri Levent Gök, Hüseyin Aygün, Müslüm Sarı ve Durdu Özpolat, CHP Ankara il Başkanı Zeki Alçın, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak ve bazı BDP milletvekilleri katıldılar. Alevi vatandaşların Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve zorunlu din dersinin kaldırılması, Cemevlerinin ibadet yeri olarak tanınması, Madımak’ın müze yapılması gibi taleplerinin dillendirildiği dayanışma gecesinde, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a çalışmalarından ve demokratik örgütlerine olan desteğinden dolayı Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Kemal Bülbül tarafından bir plaket verildi.

Reklam
Reklam

Konuşmasında ırk, dil, renk gibi hiçbir ayrımcı tutum içinde olmadan tüm insanların kendi farklılıkları içinde sevgi, hoşgörü ve demokrasi içerisinde birlikte yaşamaları mücadelesi verdiklerini söyleyen Tanık, “Bu değerleri bir yaşam biçimi haline getirmiş Alevi yurttaşlarımızın varlığını ve inançlarını özgürce yaşabilmelerini çok önemsiyoruz. Gelecek yıl sizleri Oran’da yapımını tamamlamak üzere olduğumuz Cemevi’nde buluşmaya davet ediyorum. Bu müjdeyi böylesi bir anlamlı gecede iletmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: