Çankaya'dan Özgüven'e Onur Ödülü

CHP Çankaya İlçe Örgütü tarafından düzenlenen Çankaya Ödülleri ve Dayanışma Gecesi'nde Dikili Belediye Başkanı Osman...

CHP Çankaya İlçe Örgütü tarafından düzenlenen Çankaya Ödülleri ve Dayanışma Gecesi'nde Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e Çankaya Onur Ödülü verildi.

CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği Onur Ödülü, Umut Ödülü, Özel Ödül, Kültür Sanat Ödülü, Basın Ödülü ve Emek Ödülü kategorilerinin yer aldı. Çankaya Ödülleri töreninde, Onur Ödülü’ne layık görülen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’i, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, "On yıllarını bütün baskı, engelleme ve hedef göstermelere rağmen yılmadan halka hizmet etmeye adamış ve adı direniş simgesi haline gelmiş ağabeyimiz sözleriyle" takdim etti. Özgüven'e ödülü, aynı zamanda Özgüven'in çok eski bir dostu olan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık verdi.

Reklam
Reklam

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e ödülünü veren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "O öyle bir insandır ki, 12 Eylül'ün en karanlık dönemlerinde Dikili'yi bir aydınlık vaha haline getirmiştir. O öyle bir insandır ki devrimci, sol, toplumcu ilkeleri en kötü dönemlerde bile hiç yılmadan, karamsarlığa kapılmadan hep yükseklerde tutmuştur. O öyle bir insandır ki üzerine atılmaya çalışılan hiç bir iftira, onu en küçük biçimde lekelememiş, aksine iftira atanların lekesi haline gelmiştir. Bütün toplum ona yönelik baskı, hile, cebir ve entrikalara itibar etmemiş, bu yapılanları Osman Başkan'la siyaseten boy ölçüşemeyenlerin iftira ve karalama çabaları olarak kabul etmiştir" diye konuştu.

Ödülünü başkan Tanık'ın elinden alan Özgüven ise, "Sizlerle geçici bir süre ayrı kalmak durumundaydım. Ama hep aklım ve yüreğimle buradaydım. Ülkeme ve Dikili'me alnı ak ve dimdik biçimde geri döneceğimden HİÇ endişe etmedim. Tüm haksızlıklara karşın şimdi, siz dostlarımın arasında hem fiziksel olarak hem düşünsel olarak çok daha kuvvetlenmiş hissediyorum kendimi. Bu duygularla 'Her Yer Taksim, Her Yer direniş' diyerek selamlıyorum sizleri" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: