Çankaya’dan Tmmob’a Tam Kadro Destek

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve beraberindeki heyet TMMOB’yi ziyaret ederek yasa değişikliğine karşı destek...

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve beraberindeki heyet TMMOB’yi ziyaret ederek yasa değişikliğine karşı destek verdi.

Gündeme gelen yeni bir torba yasa içerisinde Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği’ni (TMMOB) de etkileyecek kararların gündeme gelmesi üzerine Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, beraberindeki heyetle TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı’yı ziyaret etti. Çankaya Belediyesi başkan yardımcılarının tamamı ve Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Özcan ile Başkan Mehmet Soğancı ve TMMOB Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden Tanık, "TMMOB’nin değerini bilen ve yanında olan bir yerel yönetim olduğunu bildirmek üzere buradayız" dedi.

Reklam
Reklam

Önceki dönemlerde de TMMOB yasasında değişiklikler yapılmak istendiğini ifade eden Tanık, “Meslek örgütümüz benzer badireleri daha önce de atlatmış, üyelerinin ve önderlerinin inancı ve kararlılığı ile kolay yıkılacak bir yapı olmadığını göstermiştir. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.

Çoğunluğu TMMOB üyesi olan Çankaya heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, 12 Eylül sürecinde ve sonrasında da benzeri saldırılara maruz kalındığını ve her birinin bertaraf edildiğini söyledi. Hiçbir iktidarın arka bahçesi olmadıklarını belirten Soğancı, 1954’ten bu yana meslek örgütü olarak ülkenin çıkarları için çalıştıklarını, bunu da kimsenin değiştiremeyeceğini aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: