Çankayalı Kadınlardan El Emeği Takılar

Çankaya Belediyesi’ne bağlı Çankaya Kent Konseyi’nin alt meclislerinden olan Sokullu Semt Meclisi’nde kadınlar gümüş kazaz...

Çankaya Belediyesi’ne bağlı Çankaya Kent Konseyi’nin alt meclislerinden olan Sokullu Semt Meclisi’nde kadınlar gümüş kazaz işlemeciliği ve mefruşat kursunda el becerileriyle hünerlerini geliştiriyor.

Çankaya Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürütülen çalışma doğrultusunda Trabzon yöresine ait ipek ip üzerine sarılmış iğne ve şiş üzerine yapılan bir çalışma olan gümüş kazaz işlemeciliği kursuna katılan kadınlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de arkadaşlık ilişkilerini güçlendiriyorlar. Yaşları 40 ila 60 arasında değişen 15 kadının katıldığı Çankaya Halk Eğitim Merkezi’nde takı işlemeciliği konusunda kalfalık ve ustalık belgesi bulunan Zübeyde Özbay tarafından haftanın 3 günü 8’er saat verilen takı kursları Ocak sonuna kadar devam edecek.

Reklam
Reklam

Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Fatma Taner Ege’nin yoğun çabalarıyla oluşturulan ve iki yıldır faaliyet gösteren Sokullu Semt Meclisi’nin kursiyerleri, kurs bitiminde eserlerini Çankaya Belediyesi’nin Esat ve Sokullu semtlerindeki el emeği pazarlarında sergileyecek olmanın heyecanını yaşıyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: