Çankayalı Kadınlardan Ortak Tavır

Çankaya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi’nde (TODAM) kurslara devam eden...

Çankaya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi’nde (TODAM) kurslara devam eden kadınlar ile Çankaya Belediyesi’ne bağlı Kadın Sığınmaevi’nde kalan kadınlar ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında gerçekleştirdikleri atölye çalışmalarını Yüksel Caddesi’nde vatandaşlarla buluşturdular.

Atölye çalışmasında bir araya gelen kadınlar; yılın her günü kimi zaman cinayete kimi zaman şiddete ve baskılara maruz kalan kadınların mücadelelerini paylaştıkları pankartlarla Yüksel Caddesi’nden tüm Türkiye’ye seslerini duyurdular. ‘Kadınlar Şiddet İstemiyor’ diyen TODAM’lı kadınların yanı sıra ‘Kadın Cinayetleri Son Bulsun’ diyen Çankaya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile ‘Şiddetsiz Bir Dünya Mümkün’ diyen Çankaya Belediyesi Kadın Sığınmaevi’nde kalan kadınlar ortak tavır alarak kendi el yazıları ile kaleme aldıkları pankartlarla Kadına Yönelik Şiddete dikkat çektiler.

Reklam
Reklam

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nün sadece bir gün değil her zaman hatırlanarak kamuoyu nezdinde dillendirilmesi gerektiğini savunan kadınlar, şiddet olaylarının sona erdiği baskının ve kadın cinayetlerinin olmadığı bir dünya dileğinde bulundular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: