Çankayalılar, tüketici hakları konusunda bilgileniyor

Ankara Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri’nde tüketicilerde hak arama bilinci oluşturmak amacıyla 'Yaygın Tüketici Hakları...

Ankara Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri’nde tüketicilerde hak arama bilinci oluşturmak amacıyla 'Yaygın Tüketici Hakları Eğitimi Projesi' başlatıldı.
Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi (TODAM), Çankaya Kent Konseyi ve Tüketici Hakları Derneği (THD)'nin işbirliğiyle düzenlenen projenin ilk semineri TODAM Beysukent’te yapıldı.
THD Genel Başkanı Turhan Çakar’ın tüketicilerin hak arama yol ve yöntemleri konusunda bilgi verdiği seminere, semt sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Tüketici hakları gibi bir konuda çalışan derneklerin ayakta kalmak için büyük sorunlarla baş etmesi gerektiğini belirten Çakar, THD’nin güncel yaşam sorunlarıyla ilgilenen, sponsoru ve reklam geliri olmayan, üyelerinin katkılarıyla ayakta kalan bir dernek olduğunu aktardı.
Dünyada, pek çok alanda tekelleşme olduğunu belirten Çakar, tüketici haklarının korunabilmesi için örgütlü yapılara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
Proje kapsamında tüm TODAM’larda düzenlenecek seminerlerde, THD’nin ilgili konularındaki uzman ve eğiticileri konuşmacı olarak yer alacak. Haksız sözleşme şartları ve sonuçları ile bu konudaki yargı kararları ve yapılması gerekenlerden, baz istasyonlarına, kredi kartları konusunda yaşanan sorunlardan yerli malının önemine kadar pek çok konunun yer alacağı seminerlerde, konuyla ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtılacak. TODAM merkezlerinde seminer belirlenen günlerde 13.00-15.00 arası saatlerde düzenlenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz