Çankaya'nın köylerinde kanser taraması yapılıyor

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı köylerde KETEM uzmanları, kanser taraması ve kanserden korunma, bilinçlendirme eğitimleri yapıyor....

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı köylerde KETEM uzmanları, kanser taraması ve kanserden korunma, bilinçlendirme eğitimleri yapıyor.

Çankaya Belediyesi ile Ahmet Andiçen Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde başlatılan kansere karşı bilgilendirme programları, Çankaya’ya yeni bağlanan mahallelerde sürüyor. İlçe genelindeki TODAM’larda da verilen ve mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği eğitimlerin yeni ayağı Yaylaköy oldu. Kadın ve erkeklere yönelik iki ayrı oturumda düzenlenen ve Köy Konağı’nda gerçekleştirilen eğitime KETEM çalışanlarından Doktor Neşe Canoler ve Hemşire Tülay Yılmaz Menteş katıldı. Eğitimin ilk oturumunda kadınlarda en sık görüşen ve erken teşhisi mümkün olan kanser türleri anlatıldı. Eğitimin ikinci oturumunda erkeklere yönelik bilgilendirme yapıldı.

Reklam
Reklam

Çankaya Belediyesi ve KETEM arasındaki işbirliği uyarınca bilgilendirme eğitimleri düzenlenen köylerde yaşayanların ücretsiz sağlık taramaları da gerçekleştirilecek. Çankaya Belediyesi tarafından sağlanan bir servis aracıyla Ahmet Andiçen Hastanesi’ne getirilecek vatandaşlar, kan örnekleri alınıp teşhise yönelik testleri ve genel sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra aynı araçla evlerine dönecek.

Yapılan testlerin sonuçları, açıklamalarıyla birlikte yine Çankaya Belediyesi Sağlık İşleri ve Sosyal Yardım İşleri müdürlükleri personeli aracılığıyla köylere ulaştırılarak vatandaşlara dağıtılacak. Test sonuçlarına göre daha ileri düzeyde bir tedavi alması gerekenlerin tedavilerine de başlanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz