Çankaya'nın Meşaleleri Cumhuriyete Yakıştı

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin en renklisi Kızılay'daki Sakarya Caddesi'nden Ulus'taki...

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin en renklisi Kızılay'daki Sakarya Caddesi'nden Ulus'taki 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasına kadar süren meşaleli gece yürüyüşü oldu.

Çankaya Belediyesi'nin her Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlediği ve adeta geleneksel hale gelen Meşaleli Cumhuriyet yürüyüşlerinin 4.'sü büyük bir coşkuya sahne oldu. Sakarya Caddesi'nde toplanan binlerce vatandaş önce 1000 Çocuk Korosu eğitmenlerinden şarkı ve türküler eşliğinde halaylar çekip, Cumhuriyet şarkıları söylerken sonra Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğunu izleyerek eğelendiler.

Reklam
Reklam

Dans gösterilerinin ardından yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Biliyorum ki Cumhuriyet sevdanız hiç bitmeyecek. Hepiniz Cumhuriyet yurttaşlarısınız, sizlerle burada birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hepinizi kutluyorum, bayramımız kutlu olsun. Bu gün 89.'sunu kutladığımız Atatürk Cumhuriyetinin en önemli yönü iktidarı halka indirmesidir. En önemli özelliklerinden biri de yurttaşlık bilincini, özgür insan olmayı, üretmeyi, paylaşmayı ve kardeşçe yaşayarak birlikte büyümeyi öğretmiş olmasıdır. Bu coşkuyu, bu sevdayı sevgiyle saygıyla selamlıyorum" ifadelerinde bulundu.

Daha sonra Çankaya Belediyesi tarafından dağıtılan meşalelerle hareket eden binlerce vatandaşın yürüyüşü adeta bir görsel şölene dönüştü. Ulus'taki 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yürüyen binlerce Ankaralıyı Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra CHP Milletvekilleri, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin'de yalnız bırakmadı.

Reklam
Reklam

Yürüyüşün sonunda Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık eden ilk meclisin önünde toplanan binlerce Ankaralı vatandaş hep birlikte marşlar söyleyerek Cumhuriyetin 89. yılını bayram havasına dönüştürdüler. CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve Bülent Tanık yaptıkları kısa konuşmalarla halkın Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz