Cankesen: “toplu Sözleşme Masasına 11 Hizmet Kolu İle Oturacağız”

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, bu yıl yapılacak ‘toplu sözleşme'ye Memur-Sen’in 11 hizmet kolu...

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, bu yıl yapılacak ‘toplu sözleşme'ye Memur-Sen’in 11 hizmet kolu ile masaya oturacağını ifade ederek, “Yani bu yıl 11’de 11 yaparak masaya oturacağız. 2 milyon 600 bin çalışan, 1 milyon 800 bin emekli adına masada yer alacağız” dedi.

Ulaştırma Memur-Sen’in teşkilat turneleri kapsamında Mersin’e gelen Genel Başkanı Can Cankesen, Ulaştırma Memur-Sen İl Temsilciğili'ni ziyaret etti. Burada konuşan Cankesen, ‘toplu sözleşmeyi’ teşkilatlara anlatmak ve teşkilatların görüşlerini almak için bu turneleri gerçekleştirdikleri söyledi. Memur-Sen'in toplu sözleşme masasına bu yıl 11 hizmet kolu ile birlikte oturacağını vurgulayan Cankesen, “Hükümetle geçen sene birinci toplu sözleşme yapıldı. Bu yıl 2.’sini yapacağız. Bundan sonraki yıllarda da hükümetle toplu sözleşme masasına oturacağız. Memur-Sen bu yıl masaya 11’de 11 yaparak oturacak. Yani 11 hizmet kolu ile masadaki yerini alacak. 11 hizmet kolu ile 2 milyon 600 bin çalışan, 1 milyon 800 bin emekli adına masaya oturacağız. Bu senede haklarımızı savunacağız. Zaten toplu sözleşme kültürü de ülkemizde yavaş yavaş oturmaya başladı” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“TÜRK TREN A.Ş. ÇALIŞANLARIN İŞ GÜVENCESİNİ SAĞLAYACAKTIR”

Bu günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen TCDD’nin Serbestleşme Kanunu ile ilgili de konuşan Cankesen, “Bu kanunun amacı öncelikle demir yolları yük ve yolcu taşımacılığının hizmet kalitesi açısından en etkin ve en ucuz fiyatla sunulmasıdır. Ama tabi kanunun getirdiği başka maddeler kamuoyunu çok fazla meşgul etmektedir. Ancak bu kanun bugünün işi değildir. Bu kanun 7 yıldan beri TCDD’nin sayfasında olan, hükümetin programında olan ve bugüne kadar insanlarımızın, çalışanlarımızın aklını, zihnini meşgul eden bir kanundur. Tabi kanunun 7 yıl öncesine baktığımızda daha sert uygulamalarla karşı karşıyaydık. Ama son haline baktığımızda özellikle içinde kurulacak Türk Tren A.Ş. dediğimiz bağlı ortaklıkla çalışanlarımızın iş güvencesine dokunulmaması sağlanacaktır. Bizim önceliğimizde zaten iş güvencesidir. Bunu ihlal ettirmeyiz. Ama insanlarımız şunu bilmeli ki zaten 10-20 yıldır TCDD’de 3. şahısların vagonları var. TCDD yıllardır birçok hizmeti özel almıştır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“16 NİSAN’DAKİ İŞ BIRAKMA EYLEMİNE KATILMAYACAĞIZ”

16 Nisan’da KESK ve Kamu-Sen’in yapacağı iş bırakma eylemine kendilerinin katılmayacağını belirten Cankesen, “Sendika olarak amacımız eylem kırmak ve yapılacak eylemi sabote etmek olmadığını belirtir, tüm STK’lara ve yaptıkları faaliyetlere yasal dahilin de saygı duyuyoruz. 16 Nisan’da bizler demiryolcular olarak sadece işimizi yapacağız, işimizin başında olacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: