Çankırı, bal ormanına kavuşuyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 2 ay önce Çankırı'nın Ahlat köyünü ziyaretinde talimatını...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 2 ay önce Çankırı'nın Ahlat köyünü ziyaretinde talimatını verdiği bal ormanı için Çankırı Orman Müdürlüğü tarafından 176 bin fidan dikildi.
Köyde gerçekleşen törene Vali Vahdettin Özcan, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İl Orman Müdürü Sami Korkmaz ve çok sayıda bürokrat ile Ahlat köyü sakinleri katıldı.
Vali Özcan, törende yaptığı konuşmada “Türkiye hep böyle güzel şeylerin özlemini çekiyordu. Hep vaat edilen yapılmak isteniyordu. İşte burada onun örneği var, vaat ettik yaptık. Bu bal ormanının tüm Ahlatlılara, güzel Çankırımıza, bölgemize hayırlar uğurlar getirmesini temenni ediyorum. Allah size bol ballar üretmeyi nasip etsin.” dedi.
Vali Özcan’ın konuşmasının ardından bal ormanı için çeşitli türlerden 176 bin ağaç dikimi gerçekleştirildi. Dikilen ağaçlara can suları da verildi. Programın sonunda Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri davul zurna eşliğinde oyunlar oynadı, halaylar çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz