Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu:

Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Çankırı'da devam eden şehir içi geçişi yol yapım çalışmalarından sorumlu...

Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Çankırı'da devam eden şehir içi geçişi yol yapım çalışmalarından sorumlu olan özel ve tüzel kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Çankırı'daki yol yapım çalışmalarının başladığı günden bu yana 20 kişinin kazalarda öldüğünü vurgulayan Köroğlu, yapım ihalesini alan firmanın kaş yapayım derken göz çıkardığını iddia etti. Çalışmalar boyunca yol üzerinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadığını savunan Köroğlu, "Onlarca insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olmuşlardır. Bu olaylar artık insan hayatı meselesi, çevre sorunu meselesi haline gelmiştir. Demokratik hukuk devletinde kamusal yetkiyi kullanan kişi ve kuruluşların tasarrufları yasanın ve kamuoyunun denetimine tabidir ve sivil eleştirilere açıktır" dedi.

Reklam
Reklam

Ellerinde yol yapım firmasının çalışmalarında hiçbir güvenlik önlemi almadıklarına dair kamera kayıtları ve buna bağlı bilirkişi raporları bulunduğunu da açıklayan Köroğlu, "Yol çalışmalarında işaret ve işaretçilerin bulunmadığının tespiti için Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaatta bulunduk. Bizler her zaman bu tür olayların takipçisi olacağız" diye konuştu.

Köroğlu, sorumlu olarak gördükleri kamu görevlisi, özel ve tüzel kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: