Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç:

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ramazan ayı içerisinde 38 ayrı sokakta geleneksel mahalle iftarları düzenleyeceklerini...

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ramazan ayı içerisinde 38 ayrı sokakta geleneksel mahalle iftarları düzenleyeceklerini belirterek, "Çankırılıların tamamı ile iftar sofralarında buluşacağız. Zengin fakir ayrımı yapmadan ekmeğimizi paylaşacağız" dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, bu yıl geleneksel Ramazan iftarlarını çadırlarda düzenlemek yerine, mahallelerde yapmayı tercih ettiklerini belirterek, 74 bin 500 Çankırılı ile iftar sofralarında buluşacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl 50 bin kişi ile sokak iftarı yaptıklarını hatırlatan Başkan Dinç, "Bu yıl tüm kente iftar vereceğiz. İftarlarımıza özellikle zengin vatandaşları davet ediyoruz. Çünkü biz zengin ile fakir ayrımını bu mübarek aylarda ortadan kaldırmak ve samimi bir ortam yaratmayı arzu ediyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ile zenginlerimizin aynı sofrada oruç açmasını istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Ramazan öncesinde Çankırı'daki tüm camilerin temizliklerini yaptıklarını ifade eden Dinç, Ramazan etkinlikleri kapsamında haftanın 3 günü tasavvuf musikisi dinletileri düzenleyeceklerini kaydetti.

Dinç, Türkiye'de ilk kez bir belediyenin Ramazan ayında tüm kente iftar verdiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: