Çankırı Belediyesinden 2 Yeni Eser

Çankırı Belediyesi tarafından çıkartılan Çankırı Araştırmaları Dergisinin 8. sayısı ve Çankırı İnanç Rehberi kitabı basına...

Çankırı Belediyesi tarafından çıkartılan Çankırı Araştırmaları Dergisinin 8. sayısı ve Çankırı İnanç Rehberi kitabı basına tanıtıldı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, kültürel ve sanatsal değerlere önem verdiklerini belirterek, Çankırı Araştırmaları Dergisinin 8. sayısını çıkardıklarını söyledi.

Okumayı gençler için alışkanlık haline getirmeyi hedeflediklerini aktaran Dinç, "Bu çalışma, Çankırı'nın değerlerinin ve potansiyelinin ortaya çıkarıldığı, model bir çalışmadır. İnşallah, Çankırı yaşadıkça, bu dergimizde yaşayacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Çankırı İnanç Rehberi kitabının da basımının belediye tarafından yapıldığını aktaran Dinç, ilin inanç yönünden çok zengin olduğunu ama bunların gün yüzüne çıkarılamadığını kaydetti. En büyük eksikliğin araştırmamak olduğunu dile getiren Dinç, Çankırı'da az sayıda araştırmacı yazar olduğunu sözlerine ekledi.

Çankırı İnanç Rehberi kitabının yazarı Bahattin Ayhan ise kitabı yazabilmek için Çankırı'nın tüm yerleşim alanlarını gezdiğini ifade etti.

Çankırı Belediyesi olarak 50'ye yakın eseri Çankırı'ya kazandırdıklarının altını çizen Dinç, tek hedeflerinin okuyan bir toplum yetiştirmek olduğunu belirtti. Dinç, toplantının sonunda basın mensuplarına Çankırı Belediyesi tarafından çıkartılan dergi ve kitaptan hediye etti.

Toplantıya Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı İnanç Rehberi kitabının yazarı Bahattin Ayhan ve Çankırı Belediyesi Dr. Refik Urga Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Softa katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: