Çankırı Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Susam:

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Susam, bazı yörelere kapasitesinin üzerinde hayvancılık çiftlikleri kurulduğu için yem

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Susam, bazı yörelere kapasitesinin üzerinde hayvancılık çiftlikleri kurulduğu için yem fiyatlarının arttığını bildirdi.

Susam, yaptığı yazılı açıklamada, besin değeri çok düşük olan samanın aslında bir yem olmadığını belirterek, samanın Türkiye gibi kaba yem üretimi düşük olan ülkelerin olmazsa olmazı olduğunu ifade etti.

Çankırı'da samanın geviş getiren hayvanlarda özellikle de besi, süt sığırları, koyun ve keçilerde kaba yem ihtiyacını karşılamak için kullanıldığını aktaran Susam, hayvan ne kadar kaliteli yem yerse yesin, dolgu maddesi olarak mutlaka kaba yem olan samana ihtiyacı olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Saman ihtiyacının, arazinin kapasitesinin üzerinde kullanımdan dolayı arttığını vurgulayan Susam, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kaba yem fiyatlarındaki artış, üretim eksiğinden ziyade, talep yoğunluğundan ileri gelmektedir. Bazı yörelerimizde arazinin taşıma kapasitesinin çok üzerinde hayvancılık işletmeleri kurulmuştur. Bu durum yem fiyatlarını arttırdığı gibi, et ve süt ürünlerinin fiyatlarını da düşürmektedir."

Muhabir: Özgür Alantor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: