Çankırı'da Bayat Ekmekten 15 Çeşit Yemek Yaptılar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Ekmek İsrafını...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" kapsamında Çankırı Belediyesi Kadın İstihdam Merkezi bünyesinde “Bayat Ekmek Değerlendirme Kursu” açıldı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği ekmek israfı konusunda yerel yönetim olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Açtığımız kurslar sayesinde 100'ü aşkın vatandaşımız burada eğitim aldı. Kadınlarımız bayat ekmekten kahvaltılık gevrekler, tatlılar ve yöresel yemekler yapmayı öğreniyor. Amacımız ekmek israfını önlemek ve kaybolan ekonomik değerin önüne geçmektir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kurs öğretmeni Aynur Özen de, bayat ekmeklerin birçok yemekte malzeme olarak kullanılabileceğini ve kursların katılımcıları memnun ettiğini söyledi.

Kursa katılan Hatice Eraslan, kurs sayesinde hem çocukların hem de yetişkinlerin beğenisini kazanacak birçok yemeğin yapımını öğrendiğini ve bu sayede evdeki bayat ekmekleri geri kazandıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz