Çankırı’da bilinçli tüketici sayısı her geçen yıl artarak devam ediyor.

Çankırı Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Şaban...

Çankırı Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Şaban Küçükgümrah, Tüketici Hakem Heyeti olarak yaptıklarını anlattı. Küçükgümrah, 2010 yılında 1.031,87 TL olan Tüketici Hakem Heyetleri parasal sınırın 2012 yılında 1.161,67 TL olduğunu söyledi. Tüketicilerin satın aldığı ve şikâyet konusu olan mal veya hizmetin değerlerinin 01 Ocak 2012'den itibaren 1.111,87 TL'nin altında ise sorunun çözümü için Çankırı Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne, ilçelerde ise kaymakamlıklar bünyesinde hizmet veren Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurmalarını istedi.
Çankırı Tüketici Hakem Heyetlerine gelen şikayet sayısının her yıl artış gösterdiğini söyleyen Küçükgümrah, “2010 yılında toplam 278 adet başvuru yapılmış, 2011 yılında bu sayı 554 adet olmuştur. İlimizde yüzde 100 oranında bir artış göstermiş olup bu artış oranı bize hakkını aramasını bilen bilinçli tüketicilerin sayısının da arttığını göstermektedir.” dedi.
Çankırı merkezde bulunan il tüketici hakem heyeti ve kaymakamlıklarda bulunan ilçe tüketici hakem heyetlerinin tüm vatandaşların hizmetinde olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz