Çankırı'da Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü Çankırı'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ve Çevre...

5 Haziran Dünya Çevre Günü Çankırı'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında Kucaklama Taşı'ndan, belediye meydanına kadar yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşün ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde kutlama programına geçildi. Programa Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayır, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bülent Yeğin daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programda bir açılış konuşması yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bülent Yeğin, canlıların ilişkilerini karşılıklı dayanışma içinde sürdürdüğü çevrenin, tüm dünyada korunması gereken bir bütün olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün tek başına çevre ile ilgili sıkıntıları çözmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Yeğin, "Şehir olarak topyekun şekilde hareket edilirse, o zaman Çankırı yaşanabilir bir çevreye sahip olabilir. Bu yüzden herkesi çevre konusunda duyarlı olamaya davet ediyorum" dedi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da, çevrenin korunmasında çevre bilincinin önemli olduğunu belirterek, bunun oluşmasında eğitimin önemli yer tuttuğunun altını çizdi.

Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayır, kötü havanın insan sağlığını etkileyen en önemli faktörlerden birisi olduğunu belirtti.

Çevre kirliliğine teknolojiyi göstermenin doğru bir yaklaşım olmadığını aktaran Çayır, "Teknoloji insanla var oldu, insanla gelişti. Teknolojiyi nasıl kullanacağımız bizim tercihimiz. Buradaki asıl sorun teknolojik yaşamın ilerlemesi ile insanlığın ilerlemesinin paralellik gösterememesi. Doğa konusunda düşünmeden atılacak her adım, geri dönüşü olamayan ağır kayıplara neden olabilir" dedi.

Konuşmaların ardından İsmet İnönü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından "Umutları gözyaşıyla karışmış doğa" isimli tiyatro gösterisi sahnelendi.

Reklam
Reklam

Çeşitli etkinliklerle devam eden program, "En Temiz Köyüm" yarışmasında dereceye giren köy muhtarlarına verilen hediyelerle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: