Çankırı’da Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Çankırı’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar saygı duruşunda...

19 Eylül Gaziler Günü Çankırı’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Özkan Ulutaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği üyesi Ahmet Çelik, şehit ve gazilerin toprağı vatan, insanı ulus yapan değer olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Çelik, “Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bugüne kadar sürekli iç ve dış tehditlere maruz kalmıştır. Vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, canlarını veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz