Çankırı'da Gaziler Haftası kutlandı

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, kutsal vatan toprakları üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşamanın aziz şehitlere...

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, kutsal vatan toprakları üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşamanın aziz şehitlere ve kahraman gazilere borçlu olunduğunun unutulmaması gerektiğini bildirdi.
Gaziler Haftası münasebetiyle Çankırı'da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Program, Atatürk anıtına Muharip Gaziler Derneği Çankırı Şube Başkanı İsmail Tuna ve Vali Vahdettin Özcan'ın çelenk koyması ile başladı. Gaziler Günü'nün anlam ve önemi anlatan şiir, Çankırı Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden Şevket Bahadır Kalaycı tarafından okundu.
Gaziliğin önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Özcan, vatan toprakları üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşamanın aziz şehitlere ve kahraman gazilere borçlu olunduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.
28. Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan Piyade Üsteğmen Barış Koç da yaptığı konuşmada, bugün milli mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin mimarı Atatürk’e TBMM tarafından mareşallik ve gazilik ünvanının verildiği günün 90. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.
Bu günün, gazilerin şeref günü olduğunu vurgulayan bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna ise "Gaziler günü, bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür.” diye konuştu. Törenin ardından, Çankırı Valiliği tarafından muharip gazilelere ve ailelerine Çankırı Büyük Otel'de öğle yemeği verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz