Çankırı’da Girişimcilik Kursu

Çankırı’da işsiz gençlerin kendi işini kurabilmeleri için Çankırı İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından “Uygulamalı...

Çankırı’da işsiz gençlerin kendi işini kurabilmeleri için Çankırı İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu" açıldı.

Çankırı İŞKUR Müdür Yardımcısı Ercan Irmak, girişimcilik kursuna yoğun talep olduğunu belirterek, kurslarda 75 kişiye eğitim vermeyi planladıklarını ancak şu ana kadar kendilerine gelen başvuru sayısının 328’e ulaştığını belirtti. Irmak, talep doğrultusunda yeni bir kurs daha açmayı planladıklarını bildirdi.

Gençlere girişimcilik ruhunu aşılamayı temel hedef olarak belirlediklerini dile getiren Irmak, “Bu kurs sayesinde yeni işyeri açmak isteyen ve kendi işinin patronu olmak isteyen girişimciler elde edeceğiz. Bu sayede hem ülke ekonomisine hem de kırsal kesimde yaşayan halka fayda sağlayacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Eğitim süresi boyunca kursiyerlere 20 TL cep harçlığı verileceğini de dile getiren Irmak, kurs sonunda sertifika alan kursiyerlerin iş planları ile KOSGEB hizmet müdürlüklerine başvurarak girişimcilik desteklerinden yararlanabileceğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: