Çankırı'da "Halk Elinde Islah" Projesi

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı'da "Halk Elinde Islah" projesi kapsamında çalışmaların devam ettiği bildirildi.

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı'da "Halk Elinde Islah" projesi kapsamında çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Çankırı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır,proje kapsamında toplam 12 bin koyun ve 600 koç projeye dahil edildiğini kaydederek, "Projemiz hayvanların koç katımından önceki canlı ağırlıkları, kuzuların doğumu ile 2 aylık, 4 aylık ve 6 aylık canlı ağırlıkları alınarak anne baba ırk özelliklerini taşıyanlar belirleniyor. Proje kapsamında amacımız günlük en fazla canlı ağırlık artışı sağlayabilenler damızlığa bırakılarak 5 yıl sonunda üreticinin elinde kaliteli damızlık bir sürü elde edilmesini sağlamaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Halk Elinde Islah"ın çok önemli bir proje olduğunu belirten Çakır, "Ülkemizde verimliliğin artırılması yönünde atılmış önemli bir adımdır. Hayvan ıslahının temeli kayıttır. Bu yönde ülkemizde hazırlanan en büyük projelerden biridir" ifadesini kullandı.

Muhabir: Özgür Alantor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: