Çankırı'da "Medeniyetler Arası Birliktelikler VeÇatışmalar" Konferansı Gerçekleştirildi

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Savaş, "Medeniyet olgusunun taşıyıcısı insandır. Medeniyetleri kuran da dağıtan da

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Savaş, "Medeniyet olgusunun taşıyıcısı insandır. Medeniyetleri kuran da dağıtan da insandır. Medeniyetler arası değil, insanlar arası bir çatışma var" dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Düşünce Topluluğu Ve Coğrafya Topluluğu tarafından "Medeniyetler Arası Birliktelikler ve Çatışmalar" adlı konferans düzenlendi.

100.Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Savaş, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Rektör Savaş, konferansta yaptığı konuşmada, insanların medeniyetleri oluşturan yegane varlıklar olduğunu ifade ederek, "Medeniyetler arasında bir çatışma yok. Medeniyetleri taşıyan insanlardır. Bu yüzden medeniyetler arasında çatışmanın olduğu falan yok, sıkıntı insanlarda. Medeniyetlerarası değil, insanlararası bir çatışma var" diye konuştu.

Bütün her şeyin başrol oyuncusunun insan olduğunu söyleyen Savaş, "Dünya insanların ekseninde dönüyor. Hangi sistem anlayışı ve hangi inanç olursa olsun, insanı merkezde görmediği sürece sonu hüsran olur" dedi.

Medeniyetlerarası birlikteliklerin varolmaya devam edeceğini aktaran Savaş,"Medeniyetleri taşıyan insanlardır. Olay insanlarda başlayıp, insanlarda bitiyor. İnsan bir medeniyet işçisidir. Biz, bu medeniyet işçilerini iyi yetiştiremiyoruz" ifadesini kullandı.

Muhabir: Özgür Alantor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: