Çankırı’da Nisan sonuna kadar 390 araç trafikten men edildi

Çankırı İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, 2012 yılı nisan ayı sonuna kadar yapılan denetimlerde bin...

Çankırı İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, 2012 yılı nisan ayı sonuna kadar yapılan denetimlerde bin 273 adet ceza tutanağı karşılığı 157 bin 860 liralık ceza yazıldığını belirtti. Zoroğlu, bu dönemde 390 adet araç trafikten men edilirken, 106 sürücünün mahkemeye sevk edildiğini, 37 adet sürücü belgesinin geri alındığını belirtti.

Çankırı Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen program, Çankırı 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından açılış konuşmasını İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu yaptı. Trafiğin insan hayatındaki önemine vurgu yaptığı konuşmasında Osman Zoroğlu, yaşamın her safhasında trafikle iç içe yaşandığı için kurallara her zaman uymak zorunluluğuna değindi.

Reklam
Reklam

Ardından, Trafik Haftası nedeniyle okullarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, yazmış oldukları şiir ve kompozisyonlarını okudu. Dereceye giren öğrencilere Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yıl boyunca başarı göstermiş trafik polislerine ve jandarma, trafikte görev yapan personele ise emniyet Müdürü Osman Zoroğlu tarafından plaket takdim edildi. Yılın şoförü seçilen Celal Çiftçi’ye ise plaketi ve hediyesi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Akdoğan tarafından verildi.

Ayrıca, trafik polisleri ve jandarma trafik timi tarafından öğrencilere trafik levhaları, radar, alkol metre gibi cihazlar tanıtıldı. Öğrenciler trafikle ilgili merak ettiklerini sorarak öğrendi. Programın sonunda Çankırı Emniyet Müdürlüğü'ne, Çankırı İtfaiye Müdürlüğüne ve sağlık müdürlüğüne ait araçlar kortej geçişi yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: