Çankırı'da "Suriye Cuması" Kılındı

ÇANKIRI (A.A) - Suriyeli sığınmacılara yardım kampanyası kapsamında Çankırı'daki camilerde cemaat, "Suriye Cuması" için saf tuttu, "Suriyeli kardeşlerimiz" için

ÇANKIRI (A.A) - Suriyeli sığınmacılara yardım kampanyası kapsamında Çankırı'daki camilerde cemaat, "Suriye Cuması" için saf tuttu, "Suriyeli kardeşlerimiz" için bağışta bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru Suriyeliler'e yardım için başlatılan kampanya kapsamında, Çankırı'daki camilerde de cemaat "Suriye Cuması" için saf tuttu. Büyük Cami ve Ahmet Yesevi Camisi'nde kampanyaya olan ilgi yoğundu.

Çankırı Müftü Yardımcısı Tahsin Ötgüç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Suriye'de meydana gelen olaylar sonucunda aç ve açıkta kalan Müslüman kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlatıldı. Biz de burada yardım kampanyası başlattık. Türkiye'nin birçok yerinde yardım toplanıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Bir an önce Suriye'de akan kanın durması gerektiğini kaydeden Ötgüç, "Böyle zor günlerde Müslümanların birbirine yardım etmesi dinin gereğidir. Zor durumda kalan kardeşlerimiz için yardım açıldı. Gönül ister ki akan kan bir an önce durdurulsun" şeklinde konuştu.

Kampanya'ya Çankırı'da yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden Ötgüç, yardım kampanyasının diğer günlerde de devam etmesi gerektiğini söyledi.

Muhabir: Özgür Alantor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: