Çankırı'da Türkçe Yaz Okulu devam ediyor

Yunus Emre Enstitüsü ile Çankırı Karatekin Üniversitesi işbirliği çerçevesinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü tarafından...

Yunus Emre Enstitüsü ile Çankırı Karatekin Üniversitesi işbirliği çerçevesinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü tarafından düzenlenen "Türkçe Yaz Okulu" devam ediyor.

"Türkçe Yaz Okulu" kapsamında Çankırı'ya gelen yabancı konuklar Çankırı'yı geziyor. Konuklar, kendilerine sponsor olan Çankırı Esnaf Sanayici İşadamları Derneği (ÇESİAD)'nin öğle yemeğine katıldı. Çankırı Özel Namık Tanık Koleji'nde verilen yemekten misafirler memnun ayrıldı.

Yemek sonrasında konuşma yapan ÇESİAD Başkanı Mustafa Usta, "Çankırı'da böyle etkinliklerin yapılması bizi çok mutlu ediyor. Çankırımızın tanıtımı yapılmış oluyor. ÇESİAD olarak biz her zaman böyle programlara destek olmaya hazırız." dedi.

Reklam
Reklam

Belçika, Kazakistan, Makedonya, Bosna Hersek, Arnavutluk, Polonya, Mısır, Lübnan, İran, Suriye ve Bulgaristan'dan rehberlerle birlikte toplam 30 kişinin katıldığı "Türkçe Yaz Okulu" Çankırı'da farklı kültürel rüzgarların esmesine neden oldu.
Yemekten sonra katılımcılar Çankırı tuz mağarasına gitti. Yolda giderken havanın sıcaklığından bunalan misafirler tuz mağarasına girdiklerinde biraz üşüdü. Mağarada bol bol fotoğraf çektiren grup daha sonra kendilerine hediye edilen tuz parçacıklarını alarak mağaradan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz