Çankırı'da "Tuz Çalıştayı" başladı

ÇANKIRI (A.A) - Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Çankırı Valiliği'nce düzenlenen "Tuz Çalıştayı" başladı.

ÇANKIRI (A.A) - Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Çankırı Valiliği'nce düzenlenen "Tuz Çalıştayı" başladı.

Büyük Otel'de düzenlenen çalıştaya, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, KUZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile sektör temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Özcan, dünyada kaya tuzunun birçok alanda kullanıldığını ifade ederek, "Yakın zamanda tuz mağarası çevresinde termal su tespit edildi. Tuz mağarasıyla tuzlu termal su bir arada değerlendirildiğinde Çankırı'nın önemi daha da artacak" dedi.

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Dr. Savaş da üniversitelerin çok önemli görevlerinden birinin de şehrin potansiyelinin lokomotifi olmak olduğunu belirterek, "Tuzla ilgili birçok çalışma yaptık. Bu konunun üzerine düşeceğimizin de sözünü veriyorum" diye konuştu.

KUZKA Genel Sekreteri Hüseyin Şen de tuzu sağlık, turizm, sanayi ve güzel sanatlar başta olmak üzere ön plana çıkarmak istediklerini kaydetti.

Çalıştayın ilk oturumu, tuzun kullanım alanları, yurt dışına yapılan ziyaretlerdeki tecrübelerin aktarımı ve Çankırı'da bulunan madenlerin tanıtımı ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: