Çankırı’da Tyçp Programı Kapsamında 965 Kişi İstihdam Edildi

Çankırı İş Kur İl Müdürü Muzaffer Çamırcı, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında kamu kurumları...

Çankırı İş Kur İl Müdürü Muzaffer Çamırcı, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında kamu kurumları ile yapılan protokoller çerçevesinde il genelinde 965 kişiyi 8 ay süreyle istihdam ettiklerini söyledi.

6 milyon 416 bin 430 lira bütçenin istihdam için ayrıldığını ifade eden Çamırcı, yıl içerisinde özel sektör ile düzenlenen istihdam garantili kurslar sonucunda da 220 kişinin meslek sahibi olduğunu ifade etti.

İş-Kur olarak her alanda aktif olmaya çalıştıklarını aktaran Çamırcı, "Temmuz ayı itibariyle 3 kursumuz daha başlamış bulunuyor. Yeter ki bize talep gelsin, o talebi yerine getirebilmek için elimizden ne geliyorsa yaparız. Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile kavun yetiştiriciliği, örtü altı sebze yetiştiriciliği ve süt sığırı yetiştiriciliği kursları açtık. Biz her yerde, her alanda bulunmaya çalışıyor, verimli olmak için gayret ediyoruz. İş ve meslek danışmanlarının çalışmaları sonucunda ilimiz ihtiyacı olan acil meslek gruplarını belirledik. Bunun sonucunda da sekreterlik kursu açtık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar düzenlenen çeşitli kurslarla kursları ile 150 kişinin meslek sahibi olduğunu kaydeden Çamırcı, ayrıca bu kurslara katılan kursiyerlere 20 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Yeni iş kurmak isteyenleri de unutmadıklarını ifade eden Çamırcı, KUZKA ve KOSGEB ile ortaklaşa girişimcilik kursu eğitimleri verildiğini sözlerine ekledi.

Çamırcı, son olarak İş-Kur’un kapısının kurs açmak isteyen işverenler ile meslek sahibi olmak isteyen geçlere sonuna kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz