Çankırı'da "Video Konferans Sistemi" Başladı

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Türkiye'de ilk kez "Video Konferans Sistemi"ni uygulamaya koyduklarını ifade ederek, proje sayesinde hem

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Türkiye'de ilk kez "Video Konferans Sistemi"ni uygulamaya koyduklarını ifade ederek, proje sayesinde hem zamandan hem de maddi masraftan tasarruf edeceklerini bildirdi.

Vali Özcan, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda yenilenen internet alt yapı teknolojisi sayesinde, birçok farklı yeniliğin uygulamaya girdiğini belirterek, Türk Telekom ile yaptıkları işbirliği sayesinde, Valilikler arasında Türkiye'de ilk defa video konferans sistemine geçen kurum olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu sistem sayesinde aynı anda 3 ilçeyle görüşebildiklerini ifade eden Özcan, "Eş zamanlı olarak tüm ilçelere de kurulan uygulama sayesinde, hem zamandan hem de masraflardan tasarruf edilmiş oluyor. Ayrıca, acil durumlarda da avantaj sağlayan sistem, kış mevsiminde yolların kapanması durumunda birçok görüşmeyi buradan yapmamız sayesinde sorunlar da ortadan kalkıyor" diye konuştu.

Özcan, video konferans sistemini şu an itibariyle Şabanözü, Çerkeş ve Ilgaz olmak üzere 3 ilçede uyguladıklarını aktararak, ilk olarak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün tarım politikalarını anlattığı toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Alt yapı işlemlerinin tamamlanması ardından sistemin diğer kamu kuruluşlarının hizmetine de sunulacağı bildirildi.

Muhabir: Özgür Alantor/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: