Çankırı'da Yaz Kuran Kursları Açıldı

Çankırı İl Müftülüğü'nce organize edilen " Yaz Kuran Kursları" programı Hoca Ahmet Yesevi Camii önünde...

Çankırı İl Müftülüğü'nce organize edilen " Yaz Kuran Kursları" programı Hoca Ahmet Yesevi Camii önünde yapılan törenle açıldı. Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan açılış törenine İl Müftüsü Arslan Türk, din görevlileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Çankırı İl Müftüsü Arslan Türk, "Yaz Kuran Kursları" programlarını şölen havasında geçireceklerini belirterek, kurslarda eğitiminin yanı sıra çeşitli sportif faaliyetlerin olacağını kaydetti.

Müftü Türk, "Bu sene "Gel bu yaz, Kuran'ı gönlüne yaz" sloganıyla yola çıktık ve bu yıl çocuklara dini, camiyi ve kendilerini sevdirecek bir program oluşturduk. Programımızda din eğitimin yanı sıra çeşitli aktivitelerimiz olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Taksim'de cereyan eden Gezi Parkı olaylarına da değinen Müftü Türk, yetiştirilen bilinçli gençlerin ülkeyi daha iyi yerlere getireceğini işaret etti.

Türk, "Bu gençler kamu malına zarar vermeyecek, yakıp yıkmayacak. Bu gençlerin içinde Kuran- ı Kerim ve Allah korkusu olacak. Buradaki gençlerden ileride Cumhurbaşkanları ve başbakanlar yetişecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir ve ilahi dinletilerini sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz