Canlar 7. kez sevgide buluşacak

Cem Vakfı ve Alevi Dernekleriyle ortaklaşa düzenlenecek etkinlik 9 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale gelen ‘Sevgide Buluşalım’ etkinliğinin bu yıl yedincisini düzenleyecek. Cem Vakfı ve Alevi Dernekleriyle ortaklaşa düzenlenecek etkinlik 9 Kasım Pazar günü 13.00’de Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı bugün (Çarşamba) düzenlediği bir basın toplantısı ile etkinliğin içeriği hakkında bilgi verdi. Gönüllerin bu yıl yedinci kez buluşacağını söyleyen Genel Sekreter Yazıcı, “Etkinlikle ülkemizin ve kentimizin çok önemli bir değeri olan Aleviliği, halkımıza daha iyi anlatacak, Alevisi-Sünni’siyle adeta bir mermer blok gibi tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya duyuracağız” dedi.

Reklam
Reklam

ALEVİ DERNEKLERİ KATILDI

Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirilen basın toplantısına Genel Sekreter Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcı Dr Tahir Büyükakın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, Basın Yayın Şube Müdürü Mustafa Cebeci, Büyükşehir Belediyesi Cem Evleri Koordinatörü Mutlu Beyaz ile 8 Cem Evi Başkanı katıldı.

GÖNÜL BAĞINI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ

Yazıcı basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 6 yıldır “Sevgide Buluşalım” etkinliğini düzenlediklerini hatırlattı. “Allah’ın izniyle bu sene 7’ncisini hep beraber gerçekleştireceğiz” diyen Genel Sekreter Yazıcı, “Kocaeli’nde faaliyet gösteren Alevi derneklerimizi temsil eden Başkanlarımız ile ülkemizin ve kentimizin çok önemli bir değeri olan Aleviliği, halkımıza daha iyi anlatacak, Alevisi-Sünni’siyle adeta bir mermer blok gibi tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya duyuracağız” dedi.

Reklam
Reklam

KENTİN KÜLTÜR VE İNANÇ HAYATINA DEĞER KATTI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun öncülüğünde başlayan “Sevgide Buluşalım” etkinliklerinin gelenekselleşerek, kentin kültür ve inanç hayatına çok büyük bir değer kattığına değinen Genel Sekreter Yazıcı, “Horasan’dan Anadolu’ya uzanan Alevi-Bektaşi geleneği ve kültürü, bizim öz malımızdır; Türk toplumunun çok önemli bir motifidir. Bugün Türk Halk Müziğinde ve folklorunda Alevi deyişlerini, semahını, Türkülerimizi çıkartırsanız geriye bir kanadı kırık kuş gibi; uçamayan, sakat bir kültür kalır. O dilden dile dolanan, gönüllerimize nakış nakış işlenen kültürümüzden, çok önemli bir parçayı da yitirmiş olursunuz” dedi. Etkinlikle ile Alevi-Bektaşi kültürünü tanıttıklarını anlatan Genel Sekreter Yazıcı, “Alevi’siyle-Sünni’siyle bir ve bütün olduğumuzu, dosta-düşmana haykırıyoruz” şeklinde konuştu

YAZICI’DAN ANLAMLI DAVET

Basın toplantısında Pir Sultan Abdal’dan bir dörtlük okuyan Genel Sekreter Yazıcı, tüm Alevi, Bektaşi ve Sünni hemşehrileri bu önemli organizasyonda el ve gönül birliği içerisinde hareket etmeye davet etti ve “bu sene yedincisini gerçekleştireceğimiz bu önemli organizasyona, bütün canları davet ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

VAHŞETİ LANETLERKEN, SEVGİYİ AŞILIYORUZ

Yazıcı basın toplantısında Sevgide Buluşalım etkinliği ile sadece Kerbela’da Hazreti Peygamberin mübarek torunları Hazreti Hüseyin’in şehit edilişinin anılmadığına dikkat çekti. Yazıcı, “Sadece orada yapılan zulümleri, vahşeti lanetlemiyoruz. Aynı zamanda bin 400 yüz yıllık kardeşliğimizin, daha nice bin 400 yıllar sonrasına taşınması için de sağlam temeller atmış oluyoruz. Yapılanların vahşet olduğu konusunda milletimizin tamamının, hem fikir olduğu Kerbela’yı şiddetle lanetlerken, gelecek nesillerimize de böylesi caniliklerin bir daha yaşanmaması için sevgi aşılıyoruz” şeklinde konuştu.

DERNEKLERE TEŞEKKÜR ETTİ.

Basın toplantısında Aşura etkinliğine sahip çıkan STK temsilcilerine Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu adına teşekkür eden Genel Sekreter Yazıcı, “Bu organizasyonla, Alevi hemşehrilerimizin o derin acısını bir nebze olsun dindirmemiz için bize yardımcı oluyorlar” dedi.

İNCESU’DAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Basın toplantısında Cem Evi başkanlarından Ali Ekber İncesu da bir konuşma yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bir ilki gerçekleştirdiklerini ve bu yıl Sevgide Buluşalım etkinliğinin yedincisini düzenleyeceklerini söyleyen İncesu, emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti. Sevgide Buluşalım etkinliğinin tüm Türkiye’ye örnek olmasını istediklerini söyleyen İncesu, “Alevi toplumu bir matemi yaşarken bunu anlamak lazım. Bu kelimelerle anlatılamaz. Bizler 12. gün evimizde aşurayı hazırlıyoruz. Sonra cem evlerinde hazırlayıp dağıtıyoruz. Buradaki amacımız Kocaeli’ndeki sunni kesime hitap etmek. Gelenek görenek ve ibadetlerimizi onlarla paylaşmak” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ETKİNLİĞE KATKI SUNACAKLAR

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 7. Düzenleneceği Sevgide Buluşalım etkinliğine çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verecek. Etkinlikle Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, Kocaeli Kent Konseyi, Cem Vakfı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma Yaşatma Derneği, Gebze Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi Derneği, Derince Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Darıca Cemevi Anadolu Kültür ve Görgü Derneği, İzmit Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Çayırova Cem Vakfı Kocaeli Şubesi, Abdal Musa Cem ve Kültür Evi Çayırova Şubesi ile Körfez Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yer alacak.

PROGRAM AKIŞI

Sevgide Buluşalım 7 Aşura etkinliği protokol konuşmalarıyla başlayacak. Dernekler Adına Körfez Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Selami Karanfil, Alevi İslâm Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Cem Vakfı temsilcisi Hıdır Akbayır, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca birer konuşma yapacak. Konuk sanatçıların seslendireceği deyişlerle devam edecek programda Kur’an-ı Kerim Okuması’nın ardından Erkan Cem-i gerçekleştirilecek. Cengiz Özkan, Muharrem Temiz ve Özlem Özdil seslendirecekleri türkü ve deyişlerle Aşura etkinliğine anlam katacak. Program duaların edilmesi ve aşura ikramı ile son bulacak. Program, Cem TV’den de canlı olarak yayınlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz