Canlı Bomba Kurbanlarına Anma

Bingöl’de 29 Ekim 2011 tarihinde canlı bombanın kendini infilak ettirmesi sonucu meydana gelen patlamada hayatını...

Bingöl’de 29 Ekim 2011 tarihinde canlı bombanın kendini infilak ettirmesi sonucu meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 3 sivil vatandaş için, olayın yaşandığı yerde anma töreni düzenlendi.

Patlama sonucu yaşamanı yitiren Hatice Belgin’in kızı Ceylan Belgin, törende olay günü yaşananları anlatarak, bir bayramı daha annesiz geçirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Olay günü kardeşi Hazal için daha önce beğendiği bir kazağı almak için alışverişe çıktıklarını söyleyen Ceylan Belgin, “Kardeşim Hazal, mağaza girişinde aynı kazağı giyen ve bir başka kızla konuşan bir kızı gösterdi anama. O kızla konuşan kızın, anasının ve kardeşi Veysel’in yaşamlarını alacak bombanın taşıyıcısı, canlı bomba olduğunu bilmeden. Hazal bilemezdi onun canlı bomba olduğunu, ama anam anladı. Bizleri kurtarmak için atladı ve kapandı canlı bombanın üzerine. Tarih 29 Ekim 2011’di. Cumhuriyetimizin 88. yıldönümünde gözünü kırpmadan ve biran bile düşünmeden bizler için verdi canını. Sadece bizleri değil, suçu ve günahı olmayan onlarca insanın canını da kurtardı. Kendi canını vererek” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Olaydan sonra kaldırıldıkları hastanede yatarken kardeşi Veysel Belgin’e ‘Korkma, iyileşeceğiz’ dediğini ifade eden Ceylan Belgin, “Bu son seslenişin bir veda seslenişi olacağını bilemezdim. O gün yaralanan 11 yaşındaki kardeşim Veysel de öldü” dedi.

“ANNEMİ ÇOK ÖZLÜYORUM”

Konuşmasında kaybettiği annesine seslenen Ceylan Belgin, “Canım anneciğim! Seni çok özlüyorum. Sen hayatı hep bizim için yaşadın. Senin yerinin hiçbir yerde dolmadığını ne yazık ki o elim olay seni bizden aldıktan sonra anladım. Kurban Bayramı’nı yine sensiz geçirdik. Biz güz mevsiminde bizi bırakıp gittin. Sonraki gün bayramdı. Bana ve kardeşlerime bayramlık elbise alacaktın. Elbiseleri almadan, giydiğimizi görmeden gittin. Canlı bomba ile göz göze geldiğinde, ‘Ne olur patlatma! Yavrularım var, masumlar var etrafta’ diye yalvardın. Bunlar senden duyduğum son sözlerdi. Çünkü insanlıktan anlamayan terörist için senin yalvarışının hiçbir anlamı yoktu. Korkunç patlama oldu. Daha az önce bayram sevincinin uçuştuğu caddede eller, kollar, etler, kemikler uçuşmaya başladı. Gerisini hatırlamıyorum zaten. Uyandığımda kardeşim Hazal’la bir hastane odasındaydık. O bayram bizim için hiç gelmedi. Kardeşim Veysel, senden sonra 2 ay komada kaldı. Senin yokluğuna daha fazla dayanamadı. Çünkü o hastanedeyken, onun elini tutacak, ona güç verecek annemiz yoktu artık aramızda. Soğuk bir kış günü o da ayrıldı aramızdan. O korkunç anı hiç unutamıyorum. Hayatını bizim için feda ederek anneliğin erişilmezliğini, anneliğin kutsallığını bizlere ve herkese gösterdiğini, ölümünüzün birinci yıl dönümünde anma töreni ile tüm Türkiye’ye haykırıyoruz. Baktığım her yerde senin hatıralarını görüyorum. Seni sürekli hayırla yad ediyorum. Seni çok özlüyorum. Sen bana ‘aile bahçemizin ceylanı’ derdin. Ben artık sensizliğin yaralarıyla yaşayan bir ceylanım.”

Reklam
Reklam

“BU OLAY KALBİMİZE SAPLANMIŞ BİR HANÇERDİR”

Törende konuşan Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen ise 29 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen olayda Hatice Belgin, oğlu Veysel Belgin ve Mehmet Çibuk’un hayatını kaybettiğini, 20 kişinin ise yaralandığını hatırlattı. Bu olayın sadece hayatını kaybedenlere değil, bütün Bingöl halkına ve Bingöl’ün geleceğine yapılmış bir saldırı olduğunu ifade eden Sözen, “Bu olay şehitlerimizin ailelerine olduğu kadar bütün Bingöllülerin kalbine saplanmış bir hançerdir. Bingöl halkı vatansever, misafirperver bir halktır. Bütün dünya bir araya gelse Bingöl halkı, PKK’nın yanında yer almayacaktır.

PATLAMANIN OLDUĞU YERE KARANFİL BIRAKILDI

Sözen’in konuşmasının ardından imam Nurettin Hatipoğlu tarafından dua okundu. Daha sonra törene katılanlar, olayın meydana geldiği noktaya karanfil bıraktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: