Canon Apple’a özendi

Bazı söylentilere göre Canon, tıpkı Apple gibi kendi ürünlerini sergileyeceği mağazalar açmayı planlıyor. Konuyla ilgili resmi duyurunun çok yakında yapılacağı söyleniyor.

Son yıllarda ciddi bir çıkış yakalayan ve özellikle DSLR segmentinde lider olan Canon, kızışan rekabete karşı farklı bir çözüm arayışında. Özellikle Nikon ve Sony’nin “Full Frame” pazarında agresif bir tutum sergiliyor olması Canon için endişe verici bir durum olabilir.

Canon’un bu konudaki ilk hamlesinin dünya çapında deneyim mağazaları açmak olacağı söyleniyor. Bu konuda Apple’ı örnek alan firmanın kendi ürün ve aksesuarlarını sergileyeceği, şık mağazalar açmayı planlıyor. İsim olarak ise “Canon Experience Store” benimsenmiş.

Reklam
Reklam

İddialara göre Canon bu mağazalarla ilgili duyurusu Ocak ayı içerisinde yapacak. Bazı kaynaklar tanıtımın 15 Ocak’ta yani yarın yapılabileceğini de dile getiriyor. Mağazaların ilk etapta Asya ülkeleri, Brezilya, Kanada ve Avustralya’da açılacak.

15 Ocak’taki tanıtımda mağaza zincirinin yanı sıra bir DLSR ve lens duyurusunun da yapılabileceği söyleniyor. EOS 70D modeline dair iddialar var lens konusunda bir bilgi yok. Bu konudaki iddiaların doğruluğunu büyük ihtimalle yarın sınamış olacağız.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/101682/jurassic-park-4-geliyor/)

Anahtar Kelimeler: