Canon patent rekoru kırdı!

Canon dendiğinde akla ilk olarak yüksek kaliteli fotoğraf makineleri ve yazıcılar gelse de aslında firma birçok farklı alanda faaliyet gösteriyor.

Tüm faaliyet alanları için önemli bir Ar-Ge bütçesi harcayan firma, üst üste 26. kez en fazla patent alan firmalar arasına girdi.

ABD’de açıklanan 2011 yılı patent rakamlarına göre Canon, dünya çapında en fazla patent alan 5 firmadan biri durumda. Japon firma, yapılan haftalık patent başvuruları göz önüne alındığında son 26 yıldır sürekli bu listede yer almayı başarıyor. 2010 yılında kendi rekorunu kırıp 2,543 patent alan Canon, 2011 yılında bu rekoru daha da geliştirip tam 2,813 patent almayı başarmış.

Reklam
Reklam

Canon’un elde ettiği yeni patentler, birçok farklı konuda yapılan araştırmaların eseri. Firma; fotoğraf, elektrofotografi, mürekkepli yazıcı, litografi gibi ana alanların yanında dijital işleme, üretim mühendisliği, kalite yönetimi ve çevreci teknolojiler gibi yan alanlarda patentler elde etmiş.

Bu teknolojiler Canon ürünlerinin yanı sıra birçok farklı ürünün üretiminde de kullanılıyor. Örneğin litografi cihazları, işlemci üretiminde çok önemli bir yere sahip. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Canon, önümüzdeki dönemde özellikle medikal alanda yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti.

[

**Galaxy S3'e Ait Yeni Görsel Ortaya Çıktı!

**](http://www.scroll.com.tr/72330/galaxy-s3e-ait-yeni-gorsel-ortaya-cikti/)