CANPİ Tesisleri, Et Balık Kurumu'na devredildi

Erzincan’da bir süre tavuk entegre tesisi olarak faaliyet sürdüren, ancak ekonomik şartlar nedeniyle 2009'dan itibaren...

Erzincan’da bir süre tavuk entegre tesisi olarak faaliyet sürdüren, ancak ekonomik şartlar nedeniyle 2009'dan itibaren atıl duruma düşen CANPİ Tavuk Entegre Tesisi, Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'ne devredildi.

Erzincan İl Genel Meclisi'nin olağanüstü toplantısı sonrası 25 yıllığına Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilen ancak İl Genel Meclisi tarafından alınan tahsis kararını kabul etmeyen Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, CANPİ tesislerinin iz bedelle devrini istedi. İl Genel Meclisi yaptığı toplantı sonucu CANPİ’nin, Et Balık Kurumuna iz bedelle devrine oy birliği ile karar verdi. Devir teslim işlemi İl Özel İdare’de gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

İZ BEDELLE DEVİR EDİLECEK

İl Özel İdarede yapılan olağan üstü meclis toplantısında konuşan İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Gedik, Et Balık Kurumu'nun alınan tahsis kararının istemediğini belirterek, “Buranın daha önceden Et ve Balık Kurumu'na iz bedelle verilmesine oy birliği ile İl Genel Meclisi olarak karar vermiştik. Sonradan bir karar alında ve buranın tahsisine karar verildi. Ancak bu tahsis Et ve Balık Kurumu tarafından bir takım bahanelerle istenmedi. Biz bu bahaneleri ortadan kaldırmak için eskiden almış olduğumuz karara geri dönüyor ve iz bedelle buranın Et ve Balık Kurumu'na devredilmesini istiyoruz.” dedi.

"ERZİNCAN İÇİN YANLIŞ KARAR VERMEK İSTEMİYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi üyesi Oktay Kılınç, Erzincan’da il Genel Meclisi olarak birçok projeye imza attıklarını söyleyerek CANPİ’nin Erzincan’a gelmesinden de bir rahatsızlık duymadıklarını belirterek; “2009 yılından beri İl Genel Meclisi olarak birçok önemli kararlar aldık. Ama şu anda alacağımız kararı ve bundan önce almış olduğumuz kararların anlam, önem ve mahiyeti biraz daha farklı. CHP olarak Et ve Balık Kurumu'nun Erzincan’a gelmesine kesinlikle karşı değiliz. CANPİ’nin alınması, Et ve Balık Kurumu'na devredilmesi birçok karar alındı. Bizim de bu süreç içerisinde kafamızda soru işaretleri oluştu." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kafalarında devirle ilgili soru işaretleri oluştuğunu kaydeden Kılınç, Kafamızda ki en büyük soru işaretlerinden bir tanesi şu; biz burayı Et ve Balık Kurumu'na devrettikten sonra Et ve Balık Kurumu belirli bir süre sonra ben buradan zarar ettim ya da farklı gerekçeler ile burayı özelleştirirse Erzincan’ın bundan sıkıntı çekeceği kanaati içerisindeyim. Et ve Balık Kurumu'nun 12 milyon TL gibi bir yatırım yapacağı söyleniyor. Erzincan’da tavukçuluk sektörü ciddi bir zarar içerisinde, bu zarara bir ek de biz getirmek istemiyoruz. Gündeme gelen konuya da kurumumuzun avukatının belirttiği görüş yazısı bizim için çok önemli. Bu yazıyı çok dikkate alıyoruz ve kararımızı da bu görüş üzerinden vereceğiz. Bu yazıda; ‘Tesisin tahliye ve teslimi tamamlanmış olup tesisin üçüncü kişilere satış, kiralama, tahsis, her türlü devir ve teslimin de hukuksal açıdan hiçbir engel yoktur’ denilmiştir. Erzincanlılar için yanlış bir karar vermek istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bazı meclis üyelerinin de fikirleri paylaştığı toplantının sonunda; yapılan oylama neticesinde meclis üyelerinin oy çokluğu ile CANPİ’nin Et ve Balık Kurumu'na, iz bedelle devrine karar verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz