Cansel Poyraz Haberciliğı Anlattı

İzmit Belediyesi Gençlik Bilgilendirme ve Danışma Merkezi, "Gençİz" gençlere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalara hız kesmeden devam...

İzmit Belediyesi Gençlik Bilgilendirme ve Danışma Merkezi, "Gençİz" gençlere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Gençlerin kişisel gelişimlerine destek vermek ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla periyodik aralıklarla düzenlenen eğitimlerin bu ayki konuğu CNN TÜRK Televizyonu Planlama Editörü Cansel Poyraz oldu. Kocaeli İletişim Fakültesi öğrencilerinin yoğun olarak katıldığı söyleşiye İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erhan Bağ, İzmit Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Sinem Gülenç, Gençİz Koordinatörü Ömer Kaya ve Gençİz üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Birçok kanalda Haber Programlarından Sorumlu Yapımcı ve Planlama Editörü olarak görev yapan Cansel Poyraz mesleki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Gazeteciliğin son derece stresli ve zor bir meslek olduğunu sık sık ifade eden Poyraz, "Öğrenciyim diye meslekten çok uzak olduğunuzu sanmayın. Size en önemli tavsiyem mesleği sahada da öğrenmeye çalışın. Stajyer olarak çalışma süresini öyle bir iki ay olarak algılamayın. En az bir yıl bir kurumda stajyer olarak bulunmanız gerekecektir. Ekran önünde olmaya hevesli olmayın. Türkiye'de spiker açığı yok. Sektörün ne kadar stresli ve zor olduğunu işe başladığınız ilk gün göreceksiniz. Kimse size bir şey öğretmek için zaman harcamaz. Kendiniz gözlemleyecek ve gelişiminiz için çok çalışacaksınız" dedi.

Bugün İletişim Fakülteleri'nden mezun olan herkes spiker olmak istiyor, halbuki bu zamanla olacak bir şey diyen Poyraz, "Teknik olarak gelişmeye çalışın. Montaj bilmeyen, kameradan anlamayan muhabiri teknik elemanlar parmağında oynatır. O nedenle bir alanda uzmanlaşın ancak her şeyi bilin. Muhabirlik bu işin en önemli ve en keyifli alanıdır. Burada kendinizi kanıtlarsanız gerisi gelir. Bizler üç patronun dört mekanında çalışmak zorunda olan bir sektörün üyeleriyiz. İyi olmayan kaybetmeye mahkum" dedi.

Reklam
Reklam

Mesleki tecrübelerini katılımcılarla paylaşan Poyraz, sonrasında gençlerden gelen soruları yanıtladı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide sembolik olarak canlı yayın uygulaması da gerçekleştirildi. Öğrencilerin hatalarını uygulamalı olarak onlara gösteren Cansel Poyraz, söyleşinin ardından Kültür Tepesi ve Gölkaypark'ı gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: