Cansız'ın Cenazesi Tunceli Cemevi'ne Getirildi

Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının Diyarbakır'daki cenaze töreni ardından, Sakine Cansız’ın cenazesi, cuma günü toprağa...

Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının Diyarbakır'daki cenaze töreni ardından, Sakine Cansız’ın cenazesi, cuma günü toprağa verilmek üzere Tunceli’ye getirildi.

Cansız’ın cenazesi, BDP Milletvekili Aysel Tuğluk, Bingöl Milletvekili İdris Baluken ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un da bulunduğu uzun araç konvoyu eşliğinde, akşam saatlerinde Tunceli Cemevi'ne getirildi. Kadınların omuzlarında cenaze aracından alınan Sakine Cansız’ın cenazesi, cemevinin ikinci katında bulunan salona götürüldü. Cansız’ın yakınlarının fenalık geçirdiği ve ağıt çektiği cenazenin getirilişi sırasında, babası İsmail Cansız, cemevi önünde bekleyen kalabalığa, “Size Diyarbakır’dan selam getirdim. Size kahramanı getirdim. Size barışı isteyen insanı getirmişim. Ama bırakmadılar.” dedi.

Reklam
Reklam

Cenazesi, cemevi morguna konulmadan önce vatandaşların ziyaret etmesi için cemevinde bir süre bekletilen Cansız’ın tabutunun başında gözyaşlarını tutamayan akrabaları, tabuta vurarak gözyaşı döktü. BDP Milletvekili Aysel Tuğluk ise gözyaşlarını tutamayarak, bir kadına sarılarak ağladı.

Cansız’ın cenazesi, cuma günü saat 11.00’de cemevinden alınarak, Dağ Mahallesi'ndeki evine götürülecek. Burada bir süre kalacak olan Cansız’ın cenazesi, daha sonra cemevinde saat 12.00'de düzenlenecek olan cenaze töreni ardından, Belediye Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz